Pozdravljeni dragi moji učenci in starši v petem tednu dela na daljavo. Verjamem, da ste po praznikih spočiti in pripravljeni na nove šolske dogodivščine. JUHU!

Naša oglasna deska se vztrajno polni. Kar tako naprej.😃👏  Oglasno desko najdete TUKAJ. 

Za vas pa sem pripravila tudi tedensko pripravo. Oglejte si jo na 34. TEDEN – KULTURA PREHRANJEVANJA

V novem tednu vas čaka kar nekaj zanimivih vsebin. Vedno izbiram take, katere lahko vsi uspešno opravite.

Še vedno pa velja, da če me potrebujete, se mi lahko oglasite, me kaj povprašate, mi kaj pokažete, preberete, zapojete in z mano poklepetate. Skratka, bodimo v kontaktu. Skupaj nam je lepše in lažje.

PA ZAČNIMO!

__________________________________________________________________________________________________________________________

PONEDELJEK, 13. 4. 2020 

 1. VELIKONOČNI PONEDELJEK JE CERKVENI PRAZNIK. Velika noč je eden od praznikov, ki ga obeležujemo spomladi, za kristjane je to praznik veselja in upanja. Velika noč je premakljiv praznik, to pomeni, da ni vsako leto na isti dan, ampak enkrat med 22. marcem in 25. aprilom. Velikonočni ponedeljek je v Sloveniji dela prost dan, zato ste tudi vi otroci danes šolskega dela prosti! JUHUHU!!!
 2. Če pa želiš, si lahko o veliki noči ogledaš prispevek na otroški oddaji Infodrom.

__________________________________________________________________________________________________________________________

TOREK, 14. 4. 2020

 1. URA: ŠPO – ŠPORTNA ABECEDA
  1. Navodila za delo: Če si se med prazniki preveč najedel/a ti bo sedaj prav prišla ura športa, da se vrneš v prejšnjo formo. Zate sem tudi danes pripravila zanimivo uro, kjer se boš sprehodil/a po abecedi in se ob tem razmigal/a. ŠPORTNA ABECEDA.
 2. URA: GUM – OBRAVNAVA PESMI – KO SI SREČEN
  1. Navodila za delo: Pesem – Ko si srečen si verjetno že večkrat slišal/a in verjamem, da si jo kdaj tudi že zapel/a. A ker sreče nikoli ni dovolj in jo v tem času še bolj potrebujemo, sem se odločila, da jo še enkrat zapoješ. K petju lahko povabiš tudi tvoje družinske člane. Tako bo nastal mali zborček. Saj veš, kaj je zborček, kajne? 😉
  2. Poslušaš pa jo lahko na tej povezavi (na posnetku je tudi vsebina pesmi): POSLUŠANJE PESMI KO SI SREČEN.
 3. URA: SLJ – MALA IN VELIKA PISANA ČRKA K 
  1. Navodila za delo: Pri pisanju pisane abecede smo že zelo napredovali. Verjamem, da pri pisanju paziš na pravilno držo telesa in rokice. Danes je na vrsti velika in mala pisana črka K.  Poglej si poteze črke v DEŽELI LILI IN BINE. 
  2. Nato si oglej primere na delovnem listu. Bodi natančen/a, piši z eno potezo, natančno od črte do črte – klikni na MALA IN VELIKA PISANA ČRKA K. Opozoriti te moram, da bodi zelo pozoren/a predvsem pri zapisu velike pisane črke K, kako boš napisal/a kljunček – da ne bo preširok in prevelik!
  3. Ko zaključiš z delom, fotografiraj svoj izdelek in mi ga pošlji s pomočjo spletnega obrazca (klikni). Obrazec deluje tako, da vneseš zahtevane podatke (ime in prvo črko priimka ter razred), nato klikneš na DOKUMENT in poiščeš fotografijo, ki jo želiš deliti z menoj. Na koncu klikneš še na NALOŽI. Lahko pa mi pošlješ izdelke tudi na mail.
  4. STRESI ROKO, ZAOKROŽI Z ZAPESTJEM IN NADALJUJ Z DELOM. LAHKO TUDI NAREDIŠ DESET POČEPOV IN 10 POSKOKOV. 
  5. Nato dane povedi prepiši v zvezek. Pri tem pazi na obliko in enopoteznost. Piši od črte do črte, natančno. Klik na PREPIS POVEDI DO ČRKE K.
  6. Črko k utrdi tudi z zapisom na DZO 2/106, 107. Sedaj, ko smo spoznali vse tri črke l,t,k, lahko to stran rešiš v celoti.
 4. URA: LUM – USTVARJANJE Z NARAVNIMI MATERIALI – ZAJČEK
  1. Čeprav je velika noč za nami, sem ti za današnjo uro likovne umetnosti pripravila zelo zanimivo nalogo. Iz naravnih materialov lahko izdelaš zajčka. Pa naj to ne bo velikonočni zajček, ampak tvoj zajček, ki te bo spremljal pri šolskemu delu. Ko ga boš izdelal/a, ga lahko poimenuješ in ga daš na svojo pisalno mizo. Tako ti bo vsak dan delal družbo, da ti ne bo dolgčas.
  2. Navodila za delo: Klikni na LUM-IZDELAVA ZAJČKA in prični z ustvarjanjem. Naj ti zaupam, da sva tudi s Tadejo izdelovali zajčka. Poimenovali sva ju Uhec in Repko. 😊
 5. URA: LUM –  USTVARJANJE Z NARAVNIMI MATERIALI 
  1. Navodila za delo: Nadaljuješ z izdelovanjem zajčka.
 6. URA: DDP – MATEMATIČNI KENGURU
  1. Če bi bili v šoli in bi pouk potekal po ustaljenih tirnicah, bi že opravili tekmovanje za Mednarodni matematični kenguru. ČE ŽELIŠ, pa lahko za zabavo rešuješ naloge iz preteklih tekmovanj. Klikni na SPLETNO REŠEVANJE NALOG IZ PRETEKLIH TEKMOVANJ. Izberi tekmovalno skupino OŠ 2 (to je drugi razred) in veselo na delo.

__________________________________________________________________________________________________________________________

SREDA, 15. 4. 2020

 1. URA – MAT: ODŠTEVAM do 100 (DE – E = DE)
  1. Navodila za delo: Najprej si preglej REŠITVE – DZ 3 str. 65
  2. Nato reši strani v DZ 3/ 68, 69
  3. Če želiš, lahko rešiš tudi vaje v Spletni vadnici Moja matematika 2461, 2462, 2463.
 2. URA – SPO: ZDRAVA PREHRANA
  1. Navodila za delo: Najprej bomo malo razgibali možgančke in telo ter se še zraven nekaj naučili. Klikni na igroZDRAVO ali NEZDRAVO. Da ti bo igra bolj zabavna, lahko ali vstaneš ali poskočiš, če je hrana zdrava, če je hrana nezdrava pa počepneš ali se usedeš na tla.
  2. Ali veš, kako se zdravo prehranjevati? Pa poglejva. Klikni na posnetek.
  3. Reši 1. nalogo v delovnem zvezku na strani 108. Z zeleno barvo označi tisti obrok, za katerega misliš, da je bolj zdrav.
  4. Si že kdaj slišal za prehransko piramido? No, pa poglejva, kaj to je. Klikni na posnetek.
  5. Reši 2. nalogo v delovnem zvezku na strani 109. Izdelaj zdrav jedilnik (zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja). Izbiraš lahko med podanimi živili ali drugimi živili, ki so po tvojem mnenju zdrava in primerna.
  6. ZA RADOVEDNEŽE: Če bi se rad/a naučil/a, kako pri čisto vsakem obroku pravilno vnesti za telo vsa potrebna hranila, si oglej še posnetek – KLIK.
 3. URA – SLJ: KULTURA PREHRANJEVANJA
  1. Navodila za delo: Danes boš s pomočjo videoposnetka spoznal/a nekaj o BONTONU ZA MIZO
  2. Preberi še pravila obnašanja, ki sem jih pripravila zate. Klikni na BONTON ZA MIZO
  3. Nato si oglej posnetek o tem, kako pravilno pripravimo pogrinjek. Klikni na PRIPRAVA POGRINJKA
  4. Na spletu najdeš veliko idej, kako lahko zgubaš prtiček. Tukaj je nekaj idej, če jih želiš uporabiti:
  5. PRVA IDEJA
  6. DRUGA IDEJA
  7. Danes je tvoj izziv, da sam/a pripraviš pogrinjek za skupni družinski obrok (kosilo, večerja). Predlagam ti še, da greš na domači vrt ali bližnji travnik in nabereš šopek rožic. Daš jih v vazico na sredo mize. Pa dober tek.
 4. URA – SLJ: Poslušanje, gledanje: DOBER TEK
  1. Navodila za delo: Delo tretje ure boš nadgradil/a z ogledom prispevka iz Tomaževega sveta z naslovom DOBER TEK (naj te opozorim, da moraš za ogled filmčka kliknit na ikono v zgornji vrstici delovnega lista).
  2. Čaka te še reševanje nalog v DZ 3/ 110, 111.
 5. URA – ITJ: LA TERRA DELL’AMICIZIA (favola)
  1. Navodila za delo: Dragi moj učenec, draga moja učenka! Juhuhu, danes je dan pravljice. Udobno se namesti in prisluhni. KLIK.
  2. Ali ti je bila pravljica všeč? Reši KVIZ.

ČETRTEK, 16. 4. 2020

ŠPORTNI DAN – “MI SUPERJUNAKI TO ZMOREMO”

Juhuhu, še en športni dan je tu. Želim, da se danes sprostiš in z različnimi gibalnimi vajami razveseliš. Dan si razporedi tako, da ti najlepše bo. Uživaj v vadbi tej in zraven se tudi nasmej.

Klikni na: ŠPORTNI DAN – MI SUPERJUNAKI TO ZMOREMO in naj se tvoje današnje potovanje prične.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________

PETEK, 17. 4. 2020

PREGLED NALOGE: Kako je šla tedenska naloga SPO v DZ 3/101? Si spremljal/a in vpisoval/a v tabelo, kaj koristnega si storil/a za svoje zdravje v posameznem dnevu? Si kakšno stvar večkrat počel/a? Katero? Obkroži jo s poljubno barvico in pri teh opravilih vztrajaj naprej. Le s skrbnim ravnanjem boš ohrani/a svoje zdravje. 😊

 1. URA –  SLJ: PRAVE NAVADE ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE 
  1. Navodila za delo: V zadnjih dnevih in tednih si veliko izvedel/ o tem kako skrbiš za svoje zdravje, o zdravi prehrani in na splošno o zdravju. Danes pa boš razmišljal/a o svojih NAVADAH.
  2. Odpri učbenik, na strani 64 in si glej slike.  Opazuj kaj je na njih narisano, kaj se na njih dogaja.
  3. Sedaj pa v zvezek napiši  naslov MOJE NAVADE ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE  in v šestih povedih napiši kakšne so tvoje navade za zdravo življenje. Pri pisanju bodi pozoren/a na pravilen zapis besed, presledek med besedami, čitljivost zapisa, estetskost zapisa (lepa pisava) in seveda na veliko začetnico.
  4. Zapis mi pošlji v vpogled na spletni obrazec (klikni).
 2. URA – SLJ: Poslušanje, gledanje: DOGOVOR Z ZOBOZDRAVNICO 
  1. Navodila za delo: Poslušaj pesem glasbene skupine ČUKI z naslovom …….😊. Saj si takoj ugotovi/a naslov pesmi, kajne? Sedaj že veš, o čem bo danes govorila vsebina filmčka iz Tomaževega sveta.
  2. Najprej si oglej filmček DOGOVOR Z ZOBOZDRAVNICO. Te Tomaž na koga spominja? 😉
  3. Nato reši še naloge v DZ 3/96, 97. Tretje naloge na strani 97 ti ni potrebno rešiti.
 3. URA – MAT: Odštevam do 100 – (DE – E = DE)
  1. Navodila za delo: Najprej si kot običajno preglej strani v DZ 3 str. 68, 69
  2. Tudi pri današnji uri matematike bomo odštevali (D – E = DE).
  3. Najprej si oglej dva filmčka, ki prikazujeta način reševanja današnjih računov.
   1. PRVI PRIMER
   2. DRUGI PRIMER
  4. Če potrebuješ še dodatne razlage, si lahko ogledaš še tretji primer razlage.
   1. TRETJI PRIMER
  5. Nato odpri U /74  in si oglej prva dva primera, nato
  6. odpri še DZ 3/71 in reši to stran.
 4. URA – ŠPO: LOVLJENJE IN PODAJA ŽOGE NA MESTU
  1. Navodila za delo: Zagotovo se doma skriva kje kakšna žoga. V primeru, da žoge nisi našel, lahko vzameš plišasto igračo.
  2. Si morda že slišal/a za živalsko telovadbo? Ja? Kaj pa živalsko telovadbo z žogo? Še ne? No pa razišči, kaj to je – KLIKNI TUKAJ in se živalsko razgibaj. Če uporabljaš mobilno napravo KLIKNI TUKAJ.
  3. Ali veš, da žogo lahko vržemo na več načinov? Oglej si posnetek – KLIK in pokazala ti bom.
  4. Naučil/a si se metanja in lovljenja žoge. Oglej si posnetek vaj – KLIK  in si nato izberi vajo (* nič hudega, če nimaš para, izberi si vajo ob steno ali leže).
   1. vaje v paru – KLIK
   2. vaje ob steno – KLIK
   3. vaje leže – KLIK
  5. Si se že zelo utrudil/a? Spremeni se v metuljčka in se sprosti ob tem videu – KLIK. Pomisli na pravilno dihanje.
 5. URA – ITJ: LA TERRA DELL’AMICIZIA (favola)
  1. Ali se spomniš pravljice o dinozavru Dinu? Ponovno si jo oglej. KLIK.
  2. Se želiš poigrati z Dinom in z njegovimi prijatelji? Hitro klikni na NAVODILA.

 

ŽELIM VAM LEP VIKEND!

Bitmoji Image