DAN V VRTCU

6.00 –  8.30    prihajanje otrok v vrtec, igra po želji otrok

8.30 –  9.15     priprava na malico, malica, umivanje zob v starejši skupini

9.15 – 11.30     izvajanje dejavnosti  v prostorih vrtca in na prostem, igra, sadna malica

11.30 – 12.15   priprava na kosilo, kosilo, priprava na počitek (skupine 1. starostnega obdobja)

12.30 – 13.15  priprava na kosilo, kosilo, priprava na počitek (skupine 2. starostnega obdobja)

po kosilu – 16.30 počitek, popoldanska malica, igra, odhajanje otrok domov

 

OPIS SKUPIN

ČEBELICE (od šestnajst do sedemindvajset mesecev)

Čebelica

Skupina čebelice je skupina štirinajstih majhnih »čebelic«. 11 dečkov in 3 deklice. So najmlajši otroci v vrtcu.                                                                                                    Z vstopom v vrtec in prihodom h čebelicam se za marsikaterega otroka odprejo vrata v nov svet. Zato, da je prehod v novo okolje-vrtec čim manj stresen skrbimo  vzgojiteljice Tamara Toplikar, Katja Lešnik in Ingrid Pergar.  Otrokom nudimo naročje, objem in toplo besedo. Veliko se crtamo, jokamo na koncu tudi smejimo, ker se vrtca vsi veselimo.

Skozi leto presenečamo otroke z zanimivimi dejavnostmi, lutkovnimi igrami, pravljicami, prepevanjem , plesom, z izdelovanjem poučnih igrač in inovativnimi igrami.  Razvijamo gibalne sposobnosti v prostoru in na prostem, kjer se sprehajamo po bližnji oklici, na igrišču pa premagujemo ovire in uživamo v peskovniku in na toboganu.

PIKAPOLONICE (od 3 do 4 let)

Pikapolonica

Skupina Pikapolonice šteje 19 otrok, od tega prevladujejo dekleta –  11 deklicam se za statistiko priključita še vzgojiteljici Martina Škerjanc in Anja  Vižintin. A po glasnosti in razposajenosti nas naših 8 dečkov z lahkoto prekaša. Naša starost je 3 -4 leta.
Otrokom v vrtcu ni nikoli dolgčas.

Poleg vseh dejavnosti z različnih področij, ki jih izvajamo na podlagi Kurikuluma za vrtce, veliko časa posvetimo spontani igri, bivanju na prostem in druženju s prijatelji. Vzgojiteljici se za vsakega otroka posebej potrudita, da mu je v vrtcu lepo, da se počuti varno in sprejeto.

 

 

 

ZAJČKI (od dveh do štirih let)

Zajček

V skupini zajčkov je v letošnjem letu vpisan 14 otrok. 8 deklic in 6 dečkov, ki so vsi rojeni v letu 2015. Najmlajši bo dopolnil dve leti v novembru, najstarejši pa bo imel aprila 3 leta.

Zelo radi poslušamo pesmice, pojemo in plešemo ob glasbi. Radi ustvarjamo s plastelinom, všeč nam je risanje in packanje z barvami ter z zanimanjem poslušamo pravljice in gledamo razne slikanice. Najraje pa imamo lepo sončno vreme in prosto tekanje po travniku ter igranje na našem velikem igrišču.

Z otroki bova vzgojiteljica Irina Hempt in pomočnica vzgojiteljice Ingrid Vatovec.

 

 

PALČKI (od štiri do pet let)

Palček

Otroci v skupini Palčki so veseli, zvedavi, radovedni in vedoželjni 3-5 letniki. Vedno so pripravljeni na gibanje in rajanje.

Letos bova z njimi raziskovali Nataša Dovžan in Ljubica Hozjan. Kasneje se nam bo pridružila Samanta Hrvatin.

Dneve bomo oblikovali tako, da bomo skupni čas preživeli v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju, objeti s pesmijo, igro, pravljico in s čisto resnim delom.

 

 

 

ZMAJČKI (od pet do šest let)

Zmajček

Zmajčki smo skupina 24 otrok, ki bodo naslednje šol.leto zakorakali prvič v šolske klopi. Smo živahni, razigrani, radovedni in ustvarjalni, predvsem pa se radi igramo. Dneve v vrtcu bomo preživljali v sproščenem in veselem vzdušju, ob igri, ustvarjanju, petju pesmi, pravljicah in gibanju na svežem zraku.

Za nas skrbijo vzgojiteljica Irena Pohlen Crnić in pomočnica vzgojiteljice Samanta Krpan Črnac.

 

 

 

 

SONČKI ( od 4,5  do 5,5 let)

Sonček

Skupino sončkov obiskuje 14 dečkov in 10 deklic, starih od 4,5 do 5,5 let. Z vzgojiteljico Suzano Majer in pomočnico vzg.

Suzano Hrvatin, bomo preko pravljic in deklamacij hodili po poteh domišljije in razvijali govorne spretnosti. S skupnimi močmi bomo ustvarjali prijetno vzdušje, v katerem bodo otroci rastli in razvijali moralne vrednote, se sproščali ob ustvarjanju in spoznavanju novih znanj in se navajali na samostojnost.