Tudi letos bomo na šoli in v vrtcu na tretji petek v novembru, 18. 11. 2022, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ).

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo že dvanajsti po vrsti in bo potekal pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«. Navezoval se bo namreč na mednarodno leto sadja in zelenjave, ki ga je za letos razglasila Generalna skupščina Združenih narodov.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano, podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcem hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela.

Otroci v vrtcu bodo zajtrkovali ob 8.30.

Vsi učenci bodo na šoli 1. šolsko uro zajtrkovali. Učenci od 1. – 5. razreda bodo zajtrk imeli v učilnicah, učenci od 6. do 9. razreda pa v jedilnici.

Glavne sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka bodo kruh, maslo, med, mleko in jabolko, vse slovenskega porekla.

Na šoli bomo Tradicionalni slovenski zajtrk obeležili v okviru naravoslovnega dneva v sredo 16.11. Naravoslovni dan bo organiziran za učence 6. in 7. razreda. Naravoslovni dan se bo pričel 1. šolsko uro ob 8.20 in zaključil po koncu 5. ure ob 12:40.