Skoči na glavno vsebino

Tudi letos bomo na šoli na tretji petek v novembru, 17. 11. 2023, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ).

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo že enajsti po vrsti in bo potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena večja pozornost.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcem hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela.

Vsi učenci bodo na šoli 1. šolsko uro ob 8.20 zajtrkovali v svoji matični učilnici. Glavne sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka bodo kruh, maslo, med, mleko in jabolko, in to vse slovenskega porekla.

Dostopnost