V šolskem letu 2021/2022 so bila izvedena tri tekmovanja v znanju matematike (Tekmovanje iz znanja matematike Kenguru za Vegovo priznanje, Razvedrilna matematika in Logika). Tekmovanja so potekala pod mentorstvom Lucije Gračner in Bojana Maljevca. Tekmovalci so dosegli odlične rezultate na vseh omenjenih tekmovanjih.

Tekmovanje Logika – šolsko tekmovanje je potekalo 23. 9. 2021, na katerem so najbolj izkazali: Ronja Tomazin (7. B), Henrik Grižonič (7. A), Jakob Fičur (7. B), Dina Pavalachi (8. A), Ludvik Grižonič (9. A) in Maj Pucer (9. A). Prejeli so bronasta priznanja. Ronja Tomazin in Henrik Grižonič sta se uvrstila na državno tekmovanje iz Logike, Ludvik Grižonič pa na regijsko tekmovanje iz Logike.

Ronja Tomazin je dosegla ZLATO PRIZNANJE na državnem tekmovanju iz Logike in zasedla odlično 16. mesto od 62 prejemnikov zlatih priznanj. V nedeljo, 19. 6. 2022 se je tudi udeležila slavnostne podelitve zlatih priznanj Zotkovih talentov v Cankarjevem domu.

Tekmovanja iz znanja matematike Kenguru za Vegovo priznanje je potekalo v treh stopnjah (šolsko, regijsko in državno). Na regijsko tekmovanje so se uvrstili učenci Eva Matelič (6. B), Meggi Rendić (7. A), Henrik Grižonič (7. A), Lea Lisjak (8. B), Ludvik Grižonič (9. A), Maj Pucer (9. A) in Taja Pucer (9. A). Državnega tekmovanja za Vegovo priznanje, ki je potekalo 23. 4. 2022, pa sta se udeležila Meggi Rendić in Ludvik Grižonič in prejela srebrna priznanja.

Pri tekmovanju iz razvedrilne matematike so dosegli bronasta priznanja naslednji učenci:

Henrik Grižonič (7. A), Ronja Tomazin (7. B), Dina Pavalachi (8. A) in Ludvik Grižonič (9. A). Henrik in Ludvik Grižonič sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje.

Učenec Ludvik Grižonič je prejel tudi posebno priznanje diamantni kenguru, ker je v vseh devetih letih dosegel vsaj bronasto priznanje.

Iskrene čestitke za vse dosežke na tekmovanjih.

Zapisala: Lucija Gračner