DRAGI MOJI PRVOŠOLCI, TA KONEC TEDNA JE BIL GOTOVO V ZNAMENJU VELIKIH USPEHOV NAŠIH ŠPORTNIKOV NA ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGRAH V PEKINGU.

PONOSNI SMO BILI, KO JE ZAPLAPOLALA SLOVENSKA ZASTAVA IN SMO LAHKO SLIŠALI NAŠO ZDRAVLJICO OB PODELITVI ZLATIH KOLAJN NAŠIM POGUMNIM SKAKALKAM IN SKAKALCEM.

ZA VSE ŠPORTNIKE ŠE NAPREJ NAVIJAMO IN DRŽIMO PESTI.

TUDI MI SE BOMO V TEM DRUGEM OCENJEVALNEM OBDOBJU PRIDNO TRUDILI, SAJ SI ŽELIMO LEPIH UČNIH USPEHOV.

SREDA, 9. 2. 2022

DANES BOMO NAJPREJ POSLUŠALI ODDAJO NA RADIU LILIBI IN PRISLUHNILI OPISU STARE HIŠE.

PRVA DEJAVNOST: HIŠA NEKOČ

POSNETEK LAHKO VEČKRAT POSLUŠAŠ, NATO PA REŠI NALOGE V DRUGEM DELU DELOVNEGA ZVEZKA ZA SLOVENŠČINO NA STRANI 20, 21 IN 22.

TO JE PREPIS POSNETKA:

V HIŠI NEKOČ

POZDRAVLJENI, DRAGI POSLUŠALCI IN POSLUŠALKE RADIJSKE ODDAJE NOVI PRIJATELJI! DANES SEM Z VAMI KOBILICA KARLI. OBISKAL NAS JE TADEJ IN NAS POVABIL V BABIČINO HIŠO. O NJEJ NAM JE POVEDAL TAKOLE.

IME MI JE TADEJ. MOJA BABICA IMA MAJHNO STARO HIŠO. POKRITA JE S SLAMO. ZIDOVI SO DEBELI IN OMETANI Z ILOVICO. HIŠA IMA MAJHNA OKNA. PO TLEH V HIŠI JE ZEMLJA. HIŠA IMA ŠEST PROSTOROV: VEŽO, KUHINJO, DNEVNI PROSTOR IN NEKAJ SOBIC. V DNEVNEM PROSTORU, KI SO GA IMENOVALI HIŠA, SO KRUŠNA PEČ, LESENA MIZA S KLOPJO IN LESENA SKRINJA. V HIŠI NI STRANIŠČA IN KOPALNICE. VODO SO PRINAŠALI IZ VODNJAKA, KI JE STAL SREDI VASI. SVETILI SO SI S SVEČAMI, KER NI BILO ELEKTRIKE. Z BABICO VEČKRAT OBIŠČEM NJENO STARO HIŠO; TAM MI POKAŽE STARE PREDMETE. V KUHINJI IMA ŠE VEDNO SHRANJEN LIKALNIK, MLINČEK ZA KAVO IN LOPAR ZA KRUH.

DRUGA DEJAVNOST: NEKOČ – DANES

ŽIVLJENJE SE JE V STARIH ČASIH, KO SO ŽIVELI NAŠI PRADEDKI IN PRABABICE, RAZLIKOVALO OD ŽIVLJENJA, KI GA ŽIVIMO DANDANES. RAZLIČNI SO TUDI PREDMETI.

OGLEJ SI SLIKE, NATO PA REŠI NALOGE V DELOVNEM ZVEZKU SPO NA STRANEH 54 IN 55. OGLEJ SI TUDI FOTOGRAFIJE NA STRANEH 56 IN 57.

TRETJA DEJAVNOST: PONOVIMO IN RAČUNAMO

DANES LAHKO PONOVIŠ ŠE MALCE MATEMATIKE. V DELOVNEM ZVEZKU PREGLEJ, ČE IMAŠ REŠENE NALOGE NA STRANEH 75 IN 76.

LAHKO SI ŠE ENKRAT POGLEDAŠ POSNETEK, KI JE BIL V SPLETNI UČILNICI V ČETRTEK, 3. 2. 2022. V ŠOLI NALOG NISMO USPELI REŠITI.

MED PREDVAJANJEM SI LAHKO POSNETEK USTAVIŠ IN PREMIŠLJENO REŠIŠ NALOGE, NATO PA SI JIH SKUPAJ Z MANO PREGLEDAŠ.

ČE SI VSE NALOGE ŽE REŠIL, LAHKO ZUNAJ NA SONČKU MALCE POTELOVADIŠ. POSKUSI MALCE SKAKATI PO LEVI NOGI, PA PO DESNI NOGI, NATO PA ŠE SONOŽNO POSKAKUJ. LEPO SE IMEJ.

Beijing 2022 mascots turned into WeChat stickers - Chinadaily.com.cn