4. TEDEN – OD 30.11. DO 4.12.2020

POZDRAVLJENI PRVOŠOLČKI!

UVODNI POZDRAV – KLIKNI

4. TEDEN – KLIKNI

PONEDELJEK, 30.11.2020

PRIJATELJSTVO, PRIJAZNOST, DOBROTA, STRPNOST… KAKŠEN POMEN IMAJO TE BESEDE. KJE JIH LAHKO SREČAMO? KAJ POMENI BITI STRPEN? PRISLUHNI SPODNJI POVEZAVI IN MOGOČE BOŠ IZVEDEL/A?

POMEN STRPNOSTI – KLIKNI

V POVEZAVI S STRPNOSTJO BOSTE DANES SPOZNALI ZANIMIVO IN POUČNO PRAVLJICO. DOBRO DOBRO JI PRISLUHNITE IN SI ČEMVEČ STVARI ZAPOMNITE, SAJ TE POTEM ČAKAJO NALOGE.

POVEZAVA NA POSNETEK PRAVLJICE – KLIKNI

SPOZNAJMO KAJ SE JE V PRAVLJICI ZGODILO, KDO NASTOPA IN KAJ NAM ŽELI PRAVLJICA SPOROČITI.

OBRAVNAVA PRAVLJICE GRDI RAČEK – KLIKNI

PRIPRAVILA SEM UČNI LIST Z VPRAŠANJI, KI SE NAVEZUJEJO NA PRAVLJICO. VAŠA NALOGA JE, DA VI NA VPRAŠANJA ODGOVORITE S CELO POVEDJO. ODGOVORE PA NAJ VAM POMAGAJO ZAPISATI STARŠI.

REŠEVANJE UČNEGA LISTA – KLIKNI

NA VRATA PA ŽE TRKA VESELI DECEMBER. OGLEJ SI PRIJETNO ZGODBICO, KI GOVORI O STRPNOSTI, PRIJATELJSTVU IN LJUBEZNI – KLIKNI

SEDAJ KO PRAVLJICO BOLJE POZNAMO, PA SO NA VRSTI VAŠE ROKICE. PRAVLJICO BOSTE ILUSTRIRALI, AMPAK NA POSEBEN NAČIN. PRISLUHNITE POSNETKU.

NAVODILA ZA USTVARJANJE – KLIKNI

ZA KONEC ZAPLEŠI  IN ZAPOJ OB PESMI MOJCE. V MISLIH PA OBJAMI IN  ZAPLEŠI S SVOJIMI PRIJATELJI.

POVEZAVA NA POSNETEK – KLIKNI

NA SPODNJI POVEZAVI SKOČI V DEŽELO ITALIJANSKEGA JEZIKA.

BODIMO TAKI, KOT SO BILE ŽIVALI V RISANKI. PRIJAZNOST JE JEŽKA ZELO RAZVESELILA IN MU PRIČARALA NASMEH NA OBRAZU. NAJ TE BESEDE – SAMO SMEJ SE! ŠE NAPREJ SPREMLJAJO TUDI VAS V DANAŠNJEM DNEVU IN TUDI V ŽIVLJENJU. S PRIJAZNOSTJO IN Z NASMEHOM NA OBRAZU BO PREMAGOVANJE TEŽAV IN IZZIVOV, KI SO PRED NAMI VELIKO LAŽJE.

LEP POZDRAV