OD 4. 1. 2021 DO 8. 1. 2021

POZDRAVLJENI PRVOŠOLCI IN PRVOŠOLKE, VSTOPILI SMO V NOVO KOLEDARSKO LETO 2021!

PRED NAMI JE NOV TEDEN UČENJA NA DALJAVO.

POSNETEK – KLIKNI


PONEDELJEK, 4. 1. 2021

SEM PREPRIČANA, DA SI ŽE KDAJ POKUKAL/A ALI SI POGLEDAL/A KAKŠEN KOLEDAR. S KOLEDARJEM SI VELIKO POMAGAMO. POGLEDAMO LAHKO KATEREGA MESECA SMO, ALI DAN V TEDNU. NA NJEGA LAHKO TUDI OZNAČIMO KAKŠEN POMEMBEN DOGODEK ALI PA DEJAVNOST, DA JE NE POZABIMO. NA VEČINI KOLEDARJEV PA ŽE NAJDEMO NAPISANE POMEMBNE PRAZNIKE.

A SI VEDEL/A, DA POZNAMO VEČ KOLEDARJEV. PRISLUHNI PREDSTAVITVI IN BOŠ KAJ NOVEGA IZVEDEL/A.

PREDSTAVITEV – KOLEDAR – KLIKNI

PRIPRAVI ZVEZEK SPOZNAVANJA OKOLJA IN NAPIŠI NASLOV DNEVI V TEDNU. POD NASLOVOM NAPIŠI DAN V TEDNU, KI TI JE NAJBOLJ VŠEČ IN SPODAJ NARIŠI, ZAKAJ TI JE TA DAN TAKO VŠEČ. V POMOČ IMAŠ UČNI LIST.

UČNI LIST – DNEVI V TEDNU – KLIKNI

LAHKO POGLEDAŠ V DEŽELO LILIBI.SI IN TAM REŠIŠ ZANIMIVE NALOGE. (na spletno stran se morate najprej prijaviti).

LILIBI.SI – https://www.lilibi.si/solska-ulica/spoznavanje-okolja/koledar

SE MOGOČE SPOMNEŠ KAJ SI DELAL VČERAJ? KAJ SE TI JE ZGODILO? KAJ BOŠ PA DELAL DANES? ALI MOGOČE VEŠ KAJ BOŠ DELAL JUTRI? PRISLUHNI PREDSTAVITVI IN BOŠ ZVEDEL KAJ STA POČELA BINE IN LILI.

PREDSTAVITEV – KLIKNI

PRIPRAVI ZVEZEK SLOVENŠČINE IN NAPIŠI TRI NASLOVE (ENEGA POD DRUGIM) IN NARIŠI. KAJ SI POČEL VČERAJ, KAJ DANES IN KAJ BOŠ JUTRI. V POMOČ IMAŠ UČNI LIST.

UČNI LIST – VČERAJ, DANES, JUTRI – KLIKNI

ČE ŽELIŠ MI POŠLJI  NALOGE. ZELO JIH BOM VESELA. 

POŠILJAM POVEZAVO NA OBRAZEC – KLIKNI. Na tej povezavi je spletni obrazec deluje pa tako, da vnesete zahtevane podatke (ime in prvo črko priimka ter razred), nato kliknete na dokument in med svojimi dokumenti poiščeš fotografijo (ali dokument- izdelek učenca), katerega želite deliti z menoj. Na koncu kliknete še na naloži.


DANES IMATE ŠE ITALIJANŠČINO.  UČITELJICA ANJA JE ŽE PRIPRAVILA KAJ ZANIMIVEGA. KLIKNI NA POVEZAVO.


S POMOČJO POSNETKA, LAHKO MALO TELOVADIŠ SKUPAJ Z DEČKOM IN DEKLICO (GIM -GORIČKO) – KLIKNI

DNEVE V TEDNU SI LAHKO ZAPOMNEM TUDI, ČE SI PREPEVAM PESEM: PONEDELJEK SE SMEJI, TOREK KISLO SE DRŽI, SREDA POJE NA VES GLAS IN ČETRTEK DELA ŠPAS. PETEK JOKA ŽALOSTNO, A SOBOTA SPI SLADKO, NEDELJA HOČE LEPA BIT IN SE GRE LEPO UMIT.

LEP POZDRAV