ČETRTEK, 7. 1. 2021

PONOVIMO ŠTEVILA IN RAČUNAMO DO 5. PREDEN PRIČNEŠ Z REŠEVANJEM NALOG PONOVI ZAPIS ŠTEVIL IN SI PREŠTEVAJ OD 1 DO 5 IN NAZAJ. DOMA SE PRI SEŠTEVANJU LAHKO POIGRAŠ Z RAZLIČNIMI PREDMETKI ALI IGRAČAMI, TER SESTAVLJAŠ (S POMOČJO KARTONČKOM ALI ZAPISOM ŠTEVIL) RAČUNE DO 5.

PREDSTAVITEV SEŠTEVAMO DO 5 – KLIKNI

POIŠČI DELOVNI ZVEZEK MATEMATIKE NA STRANI 65 TE ŽE ČAKAJO NALOGE.

ČE ŽELIŠ LAHKO REŠIŠ NALOGE NA SPLETNI STRAN – INTERAKTIVNE VAJE PREŠETVAM DO 5 – KLIKNI

DANES BOMO PONOVILI PRVI GLAS. NAJPREJ GA POIŠČI V SVOJEM IMENU. POIŠČI ŠE PRVI GLAS V IMENU TVOJIH STRAŠEV, BRATCEV ALI SESTRIC. KAJ PA TVOJA NAJLJUBŠA IGRAČA? KATERI JE NJEN PRVI GLAS V BESEDI?

PRISLUHNI PREDSTAVITVI IN SKUPAJ Z MENOJ RAZISKUJ BESEDE IN IŠČI PRVI GLAS V NJIH.

PREDSTAVITEV 1. GLAS – KLIKNI

ČE ŽELIŠ SE LAHKO POIGRAŠ IN IŠČEŠ PRVI GLAS – KVIZ
LAHKO PA TUDI IŠČEŠ PRVI GLAS V INTERAKTIVNI IGRI – KLIKNI

ZA VAS SEM PRIPRAVILA ŠE NEKAJ NALOG  – PISALNIH VAJ, KI JIH IMATE V VIJA VAJA NA STRANI 18 IN 19. RAZMIGAJMO NAŠE ROKICE IN RIŠIMO NATANČNE ČRTE.

PREDSTAVITEV – PISALNE VAJE – KLIKNI


ALI VEŠ KAKŠNE SO SNEŽINKE? NA KAJ TE SNEŽINKE SPOMNINJAJO? PRISLUHNI PREDSTAVITVI IN ZVEDEL BOŠ, NA KAJ SO SPOMINJALE SNEŽINKE ANICO ČERNEJEVO.

PREDSTAVITEV – BELE SNEŽINKE – KLIKNI

PRIPRAVILA SEM TI TUDI PESEM NA UČNEM LISTU. PESEM PRILEPI V ZVZEK SLOVENŠČINE ALI PA V ZVEZEK SLOVENŠČINE NAPIŠI NASLOV BELE SNEŽINKE IN SPODAJ NARIŠI NEKAJ RAZLIČNIH SNEŽINK. 

PESEM – UČNI LIST – KLIKNI

PRISLUHNI PESMI ANICE ČERNEJEVE – BELE SNEŽINKE.

LAHKO PRISLUHNEŠ OTROKOM, KI SO PESEM ZAPELI IN JO ZAIGRALI NA KITARO – KLIKNI
LAHKO PA TUDI ZAPLEŠEŠ OB PESMI – MOJCA ROBIČ – PLES SNEŽINK- KLIKNI

BELI LISTKI, BELI CVETKI MI V NAROČJE PADAJO. JIH LOVIM A NE UJAMEM SPROTI SE RAZTAPLJAJO. MAJHNE DROBNE ČIPKE, RAJAJO PO GAJU, VENDAR LE POZIMI, SAJ STOPILE BI SE V MAJU.  OTROCI VESTE KAJ JE TO? SNEŽINKE SO. LEP DAN VAM ŽELIM IN LEP POZDRAVČEK.