POMEMBNO – DRAGI STARŠI, DANES BO RODITELJSKI SESTANEK OD 16.00 DO 17.00 IN KRAJŠE GOVORILEN URE OD 17.00 DO 18.00 NA MOJI ZOOM POVEZAVI.  


PREDSTAVITEV – KLIKNI

DRAGI PRVOŠOLCI PRED NAMI JE NOV TEDEN DELA NA DALJAVO. TA TEDEN NAS ČAKA ZELO ZANIMIVA SNOV. NAJPREJ PA MORAMO UTRDIT NAŠE ROKE IN PRSTKE. SEVEDA NE POZABIT NA DRŽO PISALA IN PRAVILNO SEDENJE.

PONEDELJEK, 11. 1. 2021

DANES SEM PRIPAVILA PRAVLJICO, KI GOVORI O PRIJAZNOSTI. DOBROTA JE NA KONCU TUDI POPLAČANA.

KATERA ZIMSKA OBLAČILA POZNAŠ? PRISLUHNI PRAVLJICI IN ZVEDEL/A BOŠ, KAJ JE IMEL JEŽEK?

PREDSTAVITEV PRAVLJICE – KLIKNI

PRIPRAVILA SEM TUDI UČNI LIST NA KATEREGA NARIŠEŠ V OKENCA ŠAL, KAPO IN ROKAVICE. SPODAJ PA ILUSTRIRAŠ DOGODEK, KI TI JE BIL NAJBOLJ VŠEČ. LIST PRILEPIŠ V ZVEZEK SLOVENŠČINE. V PRIMERU, DA NE MORETE SPRINTATI – V ZVEZEK SLOVENŠINE NAPIŠETE NASLOV PRAVLJICE IN NARIŠETE SPODAJ PRIZOR IZ PRAVLJICE, KATERI TI JE BIL NAJBOLJ VŠEČ.

UČNI LIST – NEKEGA ZIMSKEGA DNE – KLIKNI

NAŠA NARAVA SE NENEHNO SPREMINJA. ŽE V LETNEM ČASU ZIMA, V KATEREM SMO SEDAJ OPAŽAMO PREDVSEM SPREMEBE V VREMENU, KATEREMU SE PRILAGAJAMO. SPREMEMBE PA ZAČUTIMO TUDI POMLADI, POLETI IN JESENI. TO SO LETNI ČASI.

PREDSTAVITEV – LETNI ČASI – KLIKNI

PRIPRAVILA SEM TUDI UČNA LISTA, KI JIH KOT DOGOVORJENO –  LAHKO REŠIŠ IN PRILEPIŠ V ZVEZEK SPOZNAVANJA OKOLJA, LAHKO PA JIH REŠIŠ USTNO IN V ZVEZEK NARIŠEŠ SAMO OBLAČILA V POSAMEZNEM LETNEM ČASU.

ŠTIRJE LETNI ČASI – UČNI LIST – KLIKNI

LAHKO SI OGLEDAŠ ODDAJO INFODROM, KJER SO RAZLOŽILI, ZAKAJ IMAMO LETNE ČASE.

INFODROM – ODDAJA O LETNIH ČASIH – KLIKNI

O LETNIH ČASIH SEM PRIPRAVILA UGANKE. PROSI STARŠE, DA TI JIH PREBEREJO, TI PA JIH REŠI. ENO UGANKO SE LAHKO NAUČIŠ NA PAMET IN JO BOM UPOŠTEVALA ZA BRALNO ZNAČKO, ČE MI JO BOŠ POVEDAL/A.  (LAHKO ŽE TA TEDEN).

UGANKE O LETNIH ČASIHKLIKNI

ZA KONEC PA LAHKO PRISLUHNEŠ  PESMI VLAKEC LETNIH ČASOV. OB NJEJ LAHKO MALCE ZAPLEŠEŠ.

PESEM – CLAUDIA – VLAKEC ŠTIRIH LETNIH ČASOV – KLIKNI

KLIKNI NA POVEZAVO IN OPRAVI NALOGE PRI URI ITALIJANŠČINE.


UČENCI, DANES SMO SPOZNALI, DA NAŠA ZEMLJA NAM PONUJA VELIKO SKRIVNOSTI. OPAZUJTE NARAVO IN MOGOČE BOSTE SAMI ŠE KAJ LEPEGA ODKRILI.

LEP POZDRAV