33. TEDEN: 6. 4. – 10. 4. 2020

NOVOST: Dnevi v tednu si bodo sledili po vrsti.

 

PONEDELJEK, 6. 4. 2020

 1. ura – SLJ: SMETI V PRAVO VREČO
  1. Ali ti ločuješ odpadke? Se spomniš Tomaža iz nanizanke Tomažev svet, ki smo jih v šoli nekajkrat gledali? Ali misliš, da Tomaž ločuje odpadke? Natančno si oglej oddajo z naslovom SMETI V PRAVO VREČO – klikni. (Za ogled posnetka klikni na modro ikono poleg naslova v DZ.)
  2. Nato reši samo 1. nalogo v DZ 3/89 – klikni.
 2. ura – MAT: Seštevam do 100 –  BESEDILNE NALOGE
  1. Najprej si preglej nalogo v DZ/ 53, 54. Tukaj so rešitve: REŠITVE – MAT – DZ 3 str. 53, 54
  2. Danes boš utrdil/a učno snov matematike z reševanjem besedilnih nalog. Verjamem, da si v tem času postal/a  pravi bralni mojster. BESEDILNE NALOGE VAJA
  3. Ko končaš z delom sem ti pripravila še delovni list namenjen utrjevanju. Tega lahko rešiš po želji. Naslov sem dala kar BESEDILNE NALOGE – DOMAČA NALOGA
 3. ura – ITJ: LE PARTI DELLA CASA (Il bruco senza casa – 3. del)
  1. Se še spomniš risanke o gosenicah, ki sta si ustvarili dom? Danes si bomo ogledali, kakšna je njihova hiša; naučili pa se bomo tudi poimenovati prostore v hiši. KLIKNI.
  2. Če ti ne odpre, pa si pomagaj s to povezavo (klik).
  3. Natisni si UČNI LIST in sledi navodilom. Svoj izdelek mi pošlji v predogled preko spletnega obrazca.
  4. Motivacijska naloga: Priden/na si! Zaslužiš si malo sprostitve. KLIKNI.
 4. ura – SPO: SKRBIM ZA ZDRAVJE
  1. Spomni se ure z medicinsko sestro Tatjano Bočaj, ko ste veliko govorili o tem, kako skrbimo za svoje zdravje – klikni na PET PRAVIL – SKRBIMO ZA ZDRAVJE in ustno ponovi pet pravil.  Sedaj pa si še poglej nekaj posnetkov na to temo iz oddaje INFODROM – klikni na:
   1. Skrb za zdravje
   2. Zakaj je umivanje rok pomembno?
   3. Zakaj zbolimo?
  2. Odpri U/68 – klikni in pomisli, kaj od prikazanega sam/a že počneš. Nato se vrni na U/63 – klikni  in si oglej na kakšne načine otroci na sliki skrbijo za svoje zdravje.
  3. V DZ reši 1. nalogo – klikni DZ 3/100, na vprašanja 2. naloge odgovori le ustno.
  4. Na naslednji strani – klikni DZ 3/101, pa v tabelo vpiši, kaj si že danes naredili koristnega za svoje zdravje. To bo tudi tvoja tedenska naloga, saj boš tabelo izpolnjeval/a ves teden.
 5. ura – ŠPO: RAČUNAJ IN SE RAZGIBAJ
  1. Klikni – RAČUNAJ IN SE RAZGIBAJ ter se malo razgibaj.
  2. Jutri je svetovni dan zdravja, zato smo se učiteljice prve triade  dogovorile, da imamo športni dan brez računalnika in tvoja zadnja naloga danes je ta, da odpreš povezavo na ŠD – DAN ZDRAVJAin skupaj s starši prebereš, kaj te jutri čaka.

TOREK, 7. 4. 2020

ŠPORTNI DAN – POMLADNI DAN ZDRAVJA – Zabavaj se!

 1. Navodila za delo so bila podana v ponedeljek, 6. 4. 2020.

MAŠI LAHKO GLASNO ZAPLOSKATE, SAJ JE DANES OPRAVILA BRALNO ZNAČKO. MAŠA, ČESTITAM!

Maša pravi, da pogreša šolo. Najbrž jo že vsi. Jaz jo tudi že zelo!  In pogrešam prav vsakega od vas! Za jutrišnji dan vam pripravljam manjše presenečenje. Namig: “Dobro poslušajte.”😊😊😊


SREDA, 8. 4. 2020

OPOMBA: Sprememba prvih dveh šolskih ur.

 1. ura – TJA: TOYS: Revision
  1. Preizkusi se v naslednji IGRI.
  2. Izdelaj zapis v zvezek. Fotografijo zapisa naloži tukaj.
 2. ura – MAT: Odštevam do 100 (DE – E = D)
  1. Najprej si preglej, če si pravilno rešil naloge ponedeljkove ure matematike:
   1. BESEDILNE NALOGE VAJA – REŠITVE
   2. BESEDILNE NALOGE – DOMAČA NALOGA – REŠITVE
  2. Nato si oglej in prisluhni predstavitvi odštevanja – pripravila sem ti manjše presenečenje: klikni – ODŠTEVAM DO 100 _ DE – E
  3. Si me prepoznal? 😊
  4. Sedaj pa preglej še kaj je zapisano v U/72. Račune po želji prepiši v zvezek in jih reši.
  5. Nato se loti reševanja nalog v DZ 3/59.
 3. ura – SLJ: OD DOMA DO RIBNIKA (opis poti)
  1. Navodila za delo: Danes bomo spoznali pot od Lanovega doma pa do ribnika. Odpri Učbenik na strani 62. Besedilo natančno preberi. Zapomni si čim več podatkov. Nato klikni na DL – OD DOMA DO RIBNIKA in ustno odgovori na vprašanja. Ko končaš z delom se vrni na vsebino v učbeniku in besedilo še enkrat glasno preberi. S prstkom poskušaj slediti poti, ki jo prekolesarita Lan in očka.
  2. Nato odpri in reši naloge v DZ 3/76. Če bi bili v šoli, bi se pogovarjali o tvoji poti od doma do šole. Bi jo znal opisati?
 4. ura – ITJ: L’ARREDAMENTO DELLA CASA
  1. Spoznali bomo pohištvo in drugo opremo stanovanja. Oglej si SLOVARČEK in se nauči.
  2. Utrdi svoje znanje in reši KVIZ.
  3. Pred vrati je VELIKA NOČ, ki se ji v italijanščini reče »LA PASQUA«. Če si kuharsko razpoložen/a, lahko skupaj s starši pripraviš velikonočna čokoladna gnezdeca. TUKAJ imaš priložen recept (na dnu strani je tudi video). Fotografijo svojega kuharskega podviga lahko deliš z menoj preko spletnega obrazcaGnam gnam, che buono! 😊
 5. ura – GUM: Pesem: PLEŠI, PLEŠI ČRNI KOS
  1. Reši uganko: “Veselo žvižga brez piščali. Kdo? Rumenokljuni ptiček zali.” (Mira Voglar)
  2. Današnja pesmica ima naslov Pleši, pleši črni kos. Pesmico lahko narišeš v zvezek. Besedilo boste dobili, ko bomo spet v šoli. Posnetek lahko poslušate na portalu LILIBI: klikni – Posnetek pesmiPesem nekajkrat poslušaj, zraven lahko prepevaš in zaplešeš.

ČETRTEK, 9. 4. 2020

 1. ura – MAT: SEŠTEVAM DO 100 (DE – E) DZ 3/60, 61
  1. Kot običajno si najprej preglej rešitve nalog v  DZ 3 str. 59.
  2. Si me prepoznal včeraj na posnetku? 😊 Danes utrjuj učno snov z reševanjem nalog v DZ 3/60, 61.
  3. Za razgibat možgančke ti ponujam še vaje iz spletne vadnice Moja matematika: Klik na 2461 (najprej se prijavi).
 2. ura – GUM: Pesem: MARKO SKAČE, ZAPLEŠIMO KOLO
  1. Najprej se bomo upeli. Vstani, vzravnaj se ter klikni na UPEVALNE VAJE.
  2. Si morda že ugotovil za katero pesmico gre? Prisluhni njeni melodiji: klikni na MELODIJO PESMI. Kakšna se ti zdi melodija? Je vesela ali žalostna? V kateri letni čas bi ti jo uvrstil?
  3. Sedaj si pa zagotovo prepoznal pesem, ki se jo boš danes tudi v celoti naučil. Klikni na PREDSTAVITEV BESEDILA in pozorno prisluhni posnetku.
  4. Za poslušanje posnetka pesmi klikni na PESEM MARKO SKAČE. Predvajaj si jo večkrat.
  5. Pesmico spremljaj še z lastnimi inštrumenti. Klikni na POSNETEK.
  6. Po poslušanju klikni na ZAPLEŠI KOLO in se ob posnetku še sam zavrti ali poskakuj kot Marko. K plesu povabi še koga od tvojih domačih.
  7. Za konec sem ti pripravila še krajši kviz. Reši ga s klikom na KVIZ.
 3. ura – SPO: MOJE TELO
  1. Odpri predstavitev NAŠE TELO – DELI TELESA in reši dane naloge. *Zadnji delovni list ni potrebno natisniti, če želiš, se lahko v zvezek narišeš in zraven napišeš dele telesa.
 4. ura – TJA: TOYS: Kviz
  1. Zate sem pripravila kviz, s katerim boš ponovil vse, kar smo se učili o IGRAČAH.
 5. ura – SLJ: MALA IN VELIKA PISANA ČRKA T DZO 2/106, 107     
  1. Danes se boš naučil/a zapisovati veliko in malo pisano črko T. Poglej si poteze črke v DEŽELI LILI IN BINE. Zapis črke T ni težak, zato kar veselo na delo. Opozirala bi te le na to, da gre tako velika kot mala pisana črka t RAVNO NAVZDOL, tako kot mala tiskana “t”.
  2. Nato si oglej primere na delovnem listu. Bodi natančen/a, piši z eno potezo, natančno od črte do črte – klikni na MALA IN VELIKA PISANA ČRKA T. 
  3. DOMAČA NALOGA do torka: Da boš pisane črke malo utrdil, sem ti pripravila prepis, s pomočjo katerega boš utrdil/a zapis vseh do sedaj obravnavanih pisanih črk, vključno s črko t. Klikni na PREPIS S PISANIMI ČRKAMI DO ČRKE T. Ne ustraši se, res ni veliko. 😊 Starše prosi, da tvoje končane zapise pisanih črk fotografirajo in mi jih pošljejo v upogled. Verjamem, da se boš zelo potrudil/a!

PETEK, 10. 4. 2020

 1. ura – SLJ: OBRAVNAVA KNJIŽEVNEGA BESEDILA
  1. Reši uganko – KLIK. 
  2. Ali si že kdaj komu pomagal? Je kdo tebi kdaj pomagal? Premisli. Tudi Sapramiška, miška iz pravljice avtorice Svetlane Makarovič je potrebovala pomoč. Prisluhni ji – KLIKNI. Vzemi si odmor, pojdi na stranišče, spij požirek vode, nato pa prisluhni nadaljevanju zgodbe – KLIK.
 2. ura – SLJ: OBRAVNAVA KNJIŽEVNEGA BESEDILA (nadaljevanje 1. ure)
  1. Si vse besede razumel/a? Če nisi, si oglej SLOVARČEK NEZNANIH BESED.
  2. Zate sem pripravila kviz, s katerim boš zgodbo obnovil/a. Reši ga s klikom na KVIZ.
  3. Lahko si prebereš tudi meni najljubši ODLOMEK (KLIK) iz knjige.
  4. V zvezek napiši naslov: Svetlana Makarovič: Sapramiška. Predstavljaj si, da je miška srečala še eno žival v gozdu. Katera bi to lahko bila? Sledi tem navodilom – KLIK ter ustvari svoj zapis.
  5. Fotografijo zapisa in/ali ilustracij naloži TUKAJ – KLIK.
 3. ura – MAT: Odštevam do 100 (DE – E = DE) 
  1. Najprej si preglej REŠITVE nalog v DZ 3 str. 60, 61. Upam, da imaš veliko pravilnih rešitev.
  2. Tudi danes boš od dvomestnega števila odšteval/a enomestno število brez prehoda. Primer: 27 – 3 = __ . Najprej pomisli koliko je 7 – 3 = ___; nato koliko je 17 – 3 = ____. Lahko si pomagaš tudi s stotičnim kvadratom. SPOMNI SE: Po stotičnem kvadratu se pri seštevanju in odštevanju enic pomikamo levo in desno. Kot smo se učili prejšnjo uro matematike, najprej odštejemo enice, nato desetice. Ugotovimo, da se desetice pri takih računih ne spremenijo. Torej je 27 – 3 = 24.
  3. Oglej si primere v Učbeniku /73. Računov ti ni potrebno prepisati v zvezek, saj boš rešil naloge v DZ 3 /65.
  4. ČE ŽELIŠ, se lahko med prazniki igraš zabavno matematično igrico, s pomočjo katere boš utrjeval/a usvojeno znanje. Klikni na: DIDAKTIČNA IGRA – Odštevam DE – E = DE
 4. ura – ŠPO: ŠPORTNE IZBIRE
  1. Obleci si športno opremo, klikni na ŠPORTNE IZBIRE in se sprosti ob izbranih športnih vsebinah. 👍
 5. ura – SPO: MOJE TELO U/67, DZ 3/95
  1. Včeraj si spoznal/a zunanje dele telesa, danes pa sem ti pripravila predstavitev o notranjih organih. V predstavitvi so tudi vse zadolžitve, ki jih moraš narediti v današnji uri spoznavanja okolja. Klikni na NAŠE TELO – NOTRANJI ORGANI. Verjamem, da boš spoznal/a nekaj novega.

Pa je še en teden dela na daljavo pri koncu. Kako se počutite? Ste utrujeni? Ali morda še polni energije? Pred nami so prazniki. Velika noč je eden od praznikov, ki ga obeležujemo spomladi, za kristjane je to praznik veselja in upanja. Velika noč je premakljiv praznik, to pomeni, da ni vsako leto na isti dan, ampak enkrat med 22. marcem in 25. aprilom. Velikonočni ponedeljek je v Sloveniji dela prost dan, zato ste tudi vi otroci v ponedeljek šolskega dela prosti! JUHUHU!!!

Naj vam povem še eno skrivnost: “V četrtek boste tudi običajnega šolskega dela prosti!”

😊😊😊