35. TEDEN: 20. 4. – 25. 4. 2020

POZDRAVLJENI V ŠESTEM TEDNU DELA NA DALJAVO. 

NAJ VAS SPOMNIM, DA NAS OD PRVOMAJSKIH PRAZNIKOV LOČI LE ŠE NEKAJ DNI. IN ZA NAS, ŠOLARJE, SO TOREJ PRED VRATI PRVOMAJSKE POČITNICE! JUHUHUUUU!!!
Bitmoji Image

PONEDELJEK, 20. 4. 2020

 1. ura – SLJ: RAZVOJ ZOB
  1. Najprej si oglej dva kratka posnetka, ki govorita o ZOBEH: klikni na PRVI POSNETEK in DRUGI POSNETEK.
  2. Sedaj pa odpri U/65 in glasno preberi besedilo z naslovom Razvoj zob. Zanimivo kajne?
  3. Ker ta teden ne bomo obravnavali nobene nove pisane črke, sem ti za vajo pripravila še prepis. Naloga je do četrtka. Klikni na PREPIS DO ČRKE K. Pazi na obliko. Ko končaš z delom, preberi prepisano besedilo in popravi vse napakice, ki bodo nastale pri pisanju.
  4. Naloga za večerno branje: Preden greš danes zvečer spat, si umij zobke, poglej risanko in v svoji topli postelji, lahko pa prebereš še tole kratko ZGODBICO O ZOBKU.
 2. ura – MAT: ODŠTEVAM DO 100 (D – E = DE)
  1. Najprej si preglej rešitve nalog REŠITVE – DZ 3 str. 71. Verjamem, da si rešil/a brez napak. 😉
  2. Danes boš utrjeval/a računenje z reševanjem nalog v DZ 3/72, 73. ***zadnji dve nalogi označeni s svinčnikom reši tisti, ki “ZMORE VEČ”😉
 3. ura – ITJ: I GIORNI DELLA SETTIMANA
  1. Dragi moji učenci, danes začenjamo z novo tematiko. S katero? Ugotovi s pomočjo VISLIC.
  2. Prisluhni razlagi in se dobro nauči. KLIK.
  3. Natisni UČNI LIST (I giorni della settimana) oz. snov lahko prepišeš v zvezek.
  4. Čas je za glasbo. Večkrat poslušaj pesmico “I giorni della settimana” in jo prepevaj.
  5. V tem tednu ne bomo imeli več italijanščine, drugi teden pa so že počitnice, zato te prosim, da zelo dobro utrdiš dneve v tednu. Kako? Preprosto. Dneve v tednu lahko ponoviš s pomočjo igre SPOMIN. Natisni si GRADIVO in se igraj. Kartončke si lahko izdelaš tudi sam/a. Lepo se imej na počitnicah. 😊
 4. ura – SPO: PREVERIM SVOJE ZNANJE
  1. Klikni na U/70 in preberi vso vsebino, s pomočjo katere boš preletel/a vse , kar smo spoznali v tem zadnjem obdobju dela na daljavo.
  2. Nato odpri še DZ 3/114. Tam boš našel/a miselni vzorec, s pomočjo katerega lahko ponoviš učno snov. Dovolj bo, če ustno odgovoriš na zastavljena vprašanja. Tukaj ti predlagam, da prosiš za pomoč starše v toliko, da naredijo kljukico v tistem prostorčku, na katerega vprašanje si točno odgovoril. Če kaj nisi znal, poglej v zvezek in DZ in ponovi snov. Čaka te namreč preverjane znanja v obliki kviza.
  3. Klikni na REŠEVANJE KVIZA. Ko zaključiš z reševanjem nalog na kvizu, klikni na koncu na polje POŠLJI in kviz bo prišel do mene. SREČNO! 😊
 5. ura – ŠPO: TELOVADIMO DOMA
  1. Klikni na TELOVADIMO DOMA ter veselo “športaj”, lahko pa greš malo na zrak in se razmigaj.

TOREK, 21. 4. 2020

 1. ura – ŠPO: IZBERI PLES
  1. To uro športa imaš na razpolago kar dve izbiri:
   1. Uro lahko izvedeš takoj, lahko pa si jo pustiš za malce kasneje.
   2. Bi se rad naučil pravi kavboljski ples? Ali raje Huba Buba ples? Izberi si enega in verjamem, da se ga boš hitro naučil/a. ***Seveda če želiš, lahko kar oba! 😉
    1. Klikni na KAVBOJ JAKA
    2. Klikni na HUBBA BUBBA
 2.  ura – SLJ: PRI ZOBOZDRAVNICI  
  1. O zobeh si nekaj že izvedel/a iz oddaje Dogovor z zobozdravnico, pa tudi včeraj si prebral/a besedilo o razvoju zob. Danes bomo spoznano snov gradili naprej. Preberi v U/66 besedilo z naslovom Pri zobozdravnici. Si tudi ti doživel/a kaj podobnega kot Eva? Pripoveduj. Nato odpri DZ 3/102 in natančno odgovori na vprašanja. Odgovori naj bodo v celi povedi. Pazi na veliko začetnico in ločila. Ko boš odgovoril/a na vsa vprašanja, odgovore še enkrat preberi in popravi morebitne nastale napakice.
 3. ura – TJA: FOOD – Introduction
  1. Prehajamo na novo temo. Že veš o čem bomo govorili? Poznaš igro vislice? KLIKNI. Vpisuj črke nove teme, preden se čokolada pogrize do konca!
  2. Si že bil/a kdaj na kašnem pikniku? Prisluhni zgodbi in bodi pozoren/na, kaj vse so na pikniku jedli.
  3. Oglej si nove besede, katere si danes spoznal. S klikom na povezavo jim tudi prisluhni.
 4. ura – LUM: ČAROVNIJA S FOMASTRI
  1. Tudi za današnjo uro likovne umetnosti sem ti pripravila zelo preprosto likovno nalogo, za katero sem prepričana, da ti bo odlično uspela. Vse pripomočke verjamem, da imaš doma, tako, da VESELO NA DELO. Klikni na: ČAROVNIJA S FLOMASTRI
 5. ura – LUM: ČAROVNIJA S FOMASTRI
  1. Nadaljevanje dejavnosti četrte ure LUM.
 6. ura – DDP: RAZMIGAJMO MOŽGANČKE
  1. Si prejšnji teden reševal/a naloge za kengurujčka? Kako ti je šlo? Za danes sem ti pripravila nekaj lažjih, miselnih in zelo zanimivih nalogic. Vsak pravilen odgovor ti da eno črko. Odgovore zapisuj v zvezek ali na en list. Črke na koncu preberi po vrsti in mi sporoči, katero besedo si dobil. Za reševanje klikni na RAZGIBAJMO MOŽGANČKE

SREDA, 22. 4. 2020

NARAVOSLOVNI DAN  »ČISTE ROKE ZA ZDRAVE OTROKE«

Navodila za izvedbo – klikni na NARAVOSLOVNI DAN – ČISTE ROKE ZA ZDRAVE OTROKE

Bitmoji Image


Bitmoji ImageDragi moji šolarji, v četrtek, 23. 4. 2020 vas pričakujem ob 18. uri na videokonferenčnem srečanju – “skupajzmoremo”, da se zopet slišimo, vidimo in malo poklepetamo. Upam, da nam tokrat bolje uspe! 


ČETRTEK, 23. 4. 2020

Kako si se ti je zdel naravoslovni dan? 😉 Si pripravlejn/a na delo? No, pa začnimo!

 

OBVESTILO V ZVEZI S KVIZOM – PREVERJANJE ZNANJA PRI SPO

PREGLEDALA SEM REZULTATE KVIZA IN V VEČINI PRIMEROV SEM ZADOVOLJNA Z VAŠIM DELOM.  

Rada pa bi vas opozorila na to, da je žal ta kviz narejen tako, da  pri nekaterih nalogah (2. in 3. ) ne zna upoštevati delno pravilnih odgovorov. Možnih je več pravilnih odgovorov in če samo enega zgrešite, vam da 0 točk, čeprav ste nekaj odgovorov pravilno rešili. Naj vas potolažim, da jaz vse vaše odgovore vidim in seveda to upoštevam. 

Sem pa malo zaskrbljena, da kar šest otrok preverjanja sploh še ni rešilo, čeprav je že dva dni mimo. 樂 樂樂 V petek bo prav tako preverjanje znanja v obliki kviza in sicer pri MAT. Prosim, da ga rešite vsi.

 1. ura – MAT: SEŠTEVAM IN ODŠTEVAM DO 100
  1. Najprej si z rdečilom preglej rešitve nalog, ki si jih reševal v ponedeljek: REŠITVE – MAT – DZ 3 str. 72, 73. Verjamem, da četudi si imel kakšno napakico, si jo sedaj že popravil. Najbrž je bila le površnost. 😉
  2. Nadaljuj z reševanjem nalog v DZ 3/77 in DZ 3/78Pri besedilnih nalogah si najprej označi pomembne podatke in podčrtaj vprašanje tako, kot smo se učili v šoli.
  3. ***ZMOREM VEČ: kdor zmore, naj reši še DZ 3/81
 2. ura – GUM: VISOKI, NIZKI, DOLGI in KRATKI TONI
  1. Klikni na predstavitev Visoki, nizki, dolgi in kratki toni ter potuj po današnji uri glasbene umetnosti. Za pravilno delovanje in možnost poslušanja posnetkov mje potrebno po odprtju datoteke klikniti na “Diaprojekcijo”.
 3. ura – SPO: PRAZNIKI (27. april in 1. maj)
  1. Poleg VELIKE NOČI spadata med pomladne praznike tudi DAN UPORA PROTI OKUPATORJU – 27. april in PRAZNIK DELA – 1.maj. Vsebino obeh praznikov si lahko ogledaš na otroški oddaji Infodrom:
   1. klikni – 27. april – DAN UPORA PROTI OKUPATORJU
   2. klikni – 1. maj – PRAZNIK DELA
  2. Nato odpri zvezek spoznavanja okolja in klikni PRAZNIKI – ZAPIS V ZVEZEK, kjer boš našel navodila za delo v zvezku. Za pomoč pri risanju slovenske zastave lahko klikneš na: SLOVENSKA ZASTAVA
 4. ura – TJA: 
  1. Še enkrat prisluhni novim besedam TUKAJ. GLASNO PONOVI!
  2. Po predlogi delovnega lista prejšnje ure izdelaj Zapis v zvezek. Z rdečo zapiši naslov FOOD, hrano nariši ter zapiši poimenovanja zanjo v angleščini. Fotografiraj svoj izdelek in ga objavi TUKAJ.
  3. Zavrti kolo v TEJ IGRI ter dobljenim sličicam določi besede.
 5. ura – SLJ: MARTIN JE ZBOLEL 
  1. Tudi Martin ni mogel v šolo. Pa ne zato, ker je moral ostati v samoizolaciji, ampak zaradi bolezni. V  učbeniku na str. 67 preberi, kaj se mu je zgodilo, nato pa odgovori še na tri vprašanja v DZ 3/115.
  2. *Če želiš, lahko zapišeš še nadaljevanje pripovedi o bolnem Martinu na isti strani v DZ 3. naloga.
  3. Na koncu te čaka še zadnji prepis s pisanimi črkami v mesecu aprilu. 😉 Klikni PREPIS DO ČRKE K – 2. Bodi pozoren na obliko in na tiste črke, ki ti večkrat ponagajajo (zelo pogosto črki v in u, pa črka i  velikokrat hodi na široko, ki ne bi smela, pa morda še r ošilite po nepotrebnem, ali kakšen l, t in k se nagnejo postrani, aja, pa da ne pozabim na strešice in pike, ki skočijo skozi okno😉😉😉 ).

Bitmoji Image

Dragi otroci, danes vas ob 18. uri pričakujem na videokonferenčnem srečanju – “skupajzmoremo”, da se zopet slišimo, vidimo in malo poklepetamo. S klikom na to povezavo, se boste povezali z menoj in vašimi sošolkami ter sošolci. Se že veselim srečanja z vami!😊


PETEK, 24. 4. 2020 – dan pravljic

 1. ura – SLJ: Pravljica: ŠIVILJA IN ŠKARJICE
  1. Udobno se namesti in prisluhni pravljici ŠIVILJA IN ŠKARJICE. Lahko jo poslušaš tudi z zaprtimi očmi in vstopiš v svoj pravljični svet.
 2. ura – SLJ: Pravljica: ŠIVILJA IN ŠKARJICE
  1. Ti je bila pravljica všeč? Odlomek najdeš tudi v berilu na strani B/108, 109.
  2. Bi tudi ti imel/a take škarjice, ki bi same rezale? Ali morda kakšen drug čarobni predmet? Naloge z lista rešuj v zvezek. Klikni ŠIVILJA in ŠKARJICE – DL
 3. ura – MAT: PREVERJANJE ZNANJA SEŠTEVANJE IN ODŠTEVANJE DO 100 BREZ PREHODA
  1. Na vrsti je preverjanje znanja. Tudi danes te prosim, da naloge rešuješ popolnoma sam/a. Le tako boš točno vedel/a kako ti gredo računi do 100 brez prehoda.
  2. Rešuj počasi in dobro preberi navodila.Ko končaš z računanjem klikni na gumbek POŠLJI. SREČNO! 👍😊 Klikni na: PREVERJANJE ZNANJA IZ MATEMATIKE in reši kviz.
 4. ura – ŠPO: ŠPORTNO KAMPIRANJE
  1. Klik na ŠPORTNO KAMPIRANJE in pridno izvajaj vaje. Predlagam ti, da greš v smeri urinega kazalca. 👍
 5. ura – GUM: Pesem: ENKRAT JE BIL EN ŠKRAT
  1. Če želiš lahko v uvodu ure poslušaš pravljico o hišnemu škratku. Klikni na: PRAVLJICA O HIŠNEMU ŠKRATU
  2. Poleg pravljic, pa so škratki omenjeni tudi v pesmicah. Danes se bomo naučili eno izmed njih. Naslov ima Enkrat je bil en škrat. Si že slišal/a to pesmico? Če jo nisi, jo lahko poslušaš sedaj. Klikni na ENKRAT JE BIL EN ŠKRAT. Pesmica je med drugošolci vsako leto zelo priljubljena, zato ti priporočam, da se jo naučiš prepevati. Seveda za to potrebuješ tudi besedilo. Najdeš ga tukaj: ENKRAT JE BIL EN ŠKRAT.

VSEM SKUPAJ ŽELIM ZDRAVE, MIRNE IN VESELE PRAZNIKE.

SPOČIJTE SI OD ŠOLSKEGA DELA. Učiteljica Mateja

Bitmoji Image