POZDRAVLJENI V ZADNJEM, 8.TEDNU DELA NA DALJAVO.

back to school

                   Naslednji teden se vračam v šolo, JUHU!

TAKO, pa bomo kmalu dočakali dan, ko se bomo zopet srečali v šolskih klopeh. Na žalost bo pouk potekal zelo drugače kot smo bili navajeni. Vse spremembe bodo objavljene na spletni strani šole, sama pa vam bom poslala nekaj osnovnih pravil, ki si jih boste lahko prebrali sami.


Dragi moji pesniki! 😊

Predstavljam vam pesem, ki ste jo sestavili prav VI, učenci 2. b oddelka. Pesem ima 26 kitic. Preštej še verze. 😊👍 Klikni – PESEM SESTAVLJANKA – MALIM SO VŠEČ – 2.b – maj 2020.

Sama sem jo že prebrala in verjemite mi ZELOOOOOOOO je zanimiva.

Bitmoji Image


PONEDELJEK, 11. 5. 2020

 1. Navodila za delo: Klikni na: TD – KONSTRUKTORJI in uživaj v izbranih vsebinah.
 2. Ker se zavedam, da vsi doma najbrž nimate kock, domin ali frnikol se lahko poigrate tako, da iz različnih predmetov poskusite izdelati izmišljeno konstrukcijo. To pomeni, da lahko sami zgradite nekaj, po vaših zmožnostih. Tukaj je nekaj idej: konstrukcija iz škatel, blazin, igrač, športnih rekvizitov, majhnega pohištva in dek, na vrtu iz kamenčkov, palčk, desk,…..
 3. Za primer vam pošiljam fotografiji, kako se je hči učiteljice Diane znašla in kaj je nastalo. 😊😉 Klikni na: KONSTRUKCIJA.Bitmoji Image

ODKLENI SVOJO DOMIŠLJIJO IN BODI USTVARJALEN/NA.

ŽELIM TI LEP DAN. 


TOREK, 12. 5. 2020

OPOMBA: sprememba 4. in 5. ure v urniku.

 1. ura – ŠPO: IGRA ZA GIBANJE
  1. Danes sem zate pripravila zanimivo družabno igro. Lahko jo igraš sam, ali pa k sodelovanju povabiš koga od domačih.  S pomočjo le te se boš razgibal/a. Klikni na: IGRA ZA GIBANJE in preberi navodila za delo. Sprintaj si igralno polo na tretji prosojnici, nato klikni še na: IGRA ZA GIBANJE  in  izreži kartončke.  Nato se tvoje športno potovanje začne.
  2. *Če nimaš možnosti printanja, si lahko sam na en list papirja narišeš igralno podlago in napišeš navodila na kartončke. Z malo domišljije si lahko narediš svojo igro za gibanje. Zabava zagotovljena za celo družino! In to večkrat! 😊
 2.  ura – SLJ: Pesem: BURJA
  1. Ozri se skozi okno. Ali se kaj premika? Kaj pa listki na drevesih? Zakaj se premikajo? Kdo ali kaj jih premika? Seveda! VETER! Klikni na predstavitev pesmi: BURJA, a pazi, da ne ne odpihne! 😊
  2. Na koncu predstavitve imaš navodilo za delo z zvezkom. Povezavo do pesmi v berilu najdeš tudi tukaj: klikni – B/13.
 3. ura – TJA: FOOD – How many?
  1. Imaš svojo najljubšo hrano? Prisluhni, kaj je všeč deklici TUKAJ.
  2. Oglej si PREDSTAVITEV.
  3. Stran v zvezku razdeli na pol. Na eno polovico napiši I LIKE, na drugo pa I DON’T LIKE. V ustrezno polovico nariši eno stvar, katero rad/a ješ ter eno, katere ne maraš.
 4. ura – SPO: GIBANJE – VETER
  1. Ali si znal/a odgovoriti na zadnje vprašanje na prejšnji predstavitvi Gibanje – Kako delujejo? Kaj se v naravi še giba? Točno tako, to je veter in to so oblaki. Klikni na PREDSTAVITEV O VETRU, ki ga je pripravila učiteljica Diana. Čaka te tudi zanimivi poskus in izdelava vetrnice ali letala.
  2. ***Če želiš še kaj več izvedeti o vetrovih in oblakih klikni na:
   1.  VETROVI
   2. VZROKI ZA NEURJE
   3. VRSTE OBLAKOV
 5. ura – ITJ: GLI STATI D’ANIMO
  1. Buongiorno 😊 Come stai? Kako si?
  2. Preden gremo na novo tematiko, zapoj: Čas je za glasbo. Prisluhni in zapoj: »I mesi dell’anno« (klikni).
  3. Danes bomo govorili o našem počutju. Prisluhni razlagi in se z mojo pomočjo nauči snovi: COME STAI?
  4. Čas je za glasbo. Ali poznaš pesmico »Če si srečen«? No, danes se bomo naučili italijansko različico z naslovom »Se sei felice«. Prisluhni, zapoj in se gibaj tako, kot je prikazano v posnetku.
 6. ura – DDP: IZDELAJ SVOJEGA »GIBLJIVKA«
  1. Ura je namenjena dokončanju izdelka ali poskusa, ki si si ga izbral pri uro spoznavanja okolja, po želji pa lahko narediš še zanimivo gibljivo igračo, katero najdeš na tej povezavi: GIBLJIVKO 😊

SREDA, 13. 5. 2020

 1. ura – MAT: SEŠTEVAM DVOMESTNA ŠTEVILA DO 100 (DE + D = DE)
  1. Tukaj si lahko pregledaš, kako si rešil/a matematične naloge v delovnem zvezku. Klikni na: MAT – REŠITVE – DZ 3-84, 85 in MAT – REŠITVE – DZ 3-86.
  2. S klikom na SEŠTEVANJE do 100 DE + D si natančno preberi razlago snovi. To zmoreš sam!
  3. S klikom na DZ 3, stran 91 se bo odprla stran. Reši račune na tej strani. Nato klikni na DZ 3, stran 92 in reši še besedilne naloge. Pazi pri tretji nalogi na zapis merske enote!
  4. Že dolgo ti nisem dala vaj iz Moje matematike. Če želiš, (morda jutri po športnemu dnevu), lahko vadiš tudi s pomočjo le-te. Klikni na naslednje naloge: 424342444282, a še prej se moraš prijaviti.
 2. ura – SLJ: MALA IN VELIKA PISANA ČRKA B
  1. Na vrsti je učenje zapisa velike in male pisane črke B. To je zanimiva črka z dvema velikima trebuščkoma. Danes boš usvojil/a zapis te črke, v petek pa ti bom naložila še prepis.
  2. Poteze zapisa pisane črke b si najprej poglej v Deželi LILIBI. Pripravila pa sem ti še dva primera, ki sta ti lahko v pomoč:
   1. Klikni na: VELIKA PISANA ČRKA B
   2. Klikni na: MALA PISANA ČRKA b
  3. Kot običajno sem ti pripravila delovne liste, s pomočjo katerih boš utrdil/a zapis pisane črke. Klikni na MALA IN VELIKA PISANA ČRKA B  ter točno in natančno prepiši vse kar je na delovnih listih.
 3. ura – SLJ: Pesem HUDA MRAVLJICA
  1. Če želiš, si lahko v uvodu ure prebereš NEKAJ ZANIMIVIH DEJSTEV O MRAVLJAH.
  2. V berilu na straneh 54 in 55 pa večkrat preberi pesem z naslovom HUDA MRAVLJICA. Jo morda že poznaš? Pri uri glasbene umetnosti se bomo naučili še njeno melodijo.
 4. ura – ITJ: GLI STATI D’ANIMO
  1. Buongiorno bambini, come state? 😊
  2. Zapoj pesmico »Se sei felice«.
  3. Sledi navodilu in reši učni list: FELICE – TRISTE.
  4. Kako pa se on ali ona počuti? Reši učni list “COME STA?”.
 5. ura – GUM: Pesem HUDA MRAVLJICA
  1. Tukaj najdeš notni zapis in besedilo pesmi – klikni na Huda mravljica.
  2. Sledi POSLUŠANJE PESMICE. Seveda lahko zraven poješ. Bi si upala trditi, da jo že poznaš ali pa si jo zagotovo že kdaj slišal/a.
  3. Našla sem še nekaj posnetkov, ki ti bodo v pomoč pri učenju pesmice. Klikni na: Romana Kranjčan – Huda mravljica in Drugi primer.

3 x HURA!!! Žiga je  opravil BRALNO ZNAČKO! ČESTITAM!

Bitmoji Image


ČETRTEK, 14. 5. 2020

ŠPORTNI DAN – POHOD 

 1. Navodila za delo: Klikni na ŠPORTNI DAN – POHOD in si preberi kaj je danes tvoja naloga. Če vreme ne bo naklonjeno za sprehod v naravi, ga prestavi na vikend, ko napovedujejo lepo sončno vreme.

  hiking


PETEK, 15. 5. 2020

 1. ura – SLJ: PREDLOGI (V, IZ, NA, S/Z)
  1. S pomočjo predstavitve boš usvojil/a novo snov o predlogih. Klikni na: PREDLOGI
  2. Klikni še na Učbenik, stran 73 in si oglej nekaj primerov.
  3. V DZ 4, na strani 12 so preproste naloge. Ker delovnega zvezka nimaš doma, lahko, če želiš, te primere narišeš v zvezek.
 2. ura – SLJ: PREPIS S PISANIMI ČRKAMI DO ČRKE B
  1. Kako vam je šla pisana črka b? Verjamem, da ste se potrudili. Kot veste, sem vam za danes pripravila prepis. Izbereš si eno besedilo in ga točno in natančno prepišeš. Klikni na PREPIS DO ČRKE B.
 3. ura – MAT: SEŠTEVAM DVOMESTNA ŠTEVILA DO 100 (DE + DE = DE)
  1. Danes si v uvodu ure poglej predstavitev seštevanja dvomestnih števil do 100. Klikni na: Seštevanje do 100 DE + DE  Če snovi še nisi razumel/a, vedi, da bom naslednji teden snov še enkrat razložila pri pouku.
  2. Nato klikni na Učbenik, stran 76 in si oglej prva dva primera.
  3. V DZ 3/93, pa boš račune utrdil/a z reševanjem nalog.
  4. Te zanima katere naloge so v Deželi Lilibi? Če želiš, jih lahko rešiš. Dobiš jih tukaj: ČEBELICA in KROGLICE BREZ PREHODA
 4. ura – ŠPO: PODAJA ŽOGE Z NOGO
  1. Danes bo šport verjetno bolj razveselil dečke, a verjamem, da bo tudi katera od deklic uživala in se sprostila v pripravljenih vsebinah. Žogo imamo vsi, upam, zato si jo poiščite, pojdite pred hišo in začnite z vadbo. Pred tem si oglejte nekaj posnetkov in primerov vaj, ki vam bodo v pomoč. POZOR, ROKE DANES POČIVAJO! Povezave na posnetke vaj:
   1. PRVA VAJA
   2. DRUGA VAJA
   3. TRETJA VAJA
   4. ČETRTA VAJA
   5. PETA VAJA
   6. ŠESTA VAJA
   7. Bitmoji Image
 5. ura – SPO: RAVNOVESJE
  1. Na vrsti je še zadnja tema v sklopu gibanja. Govorili bomo o ravnovesju. Ali veš kaj to pomeni? Oglej si predstavitev, klikni: SPO – RAVNOVESJE. Tema je enostavna in zapisanega je toliko, da lahko popolnoma sam/a prebereš! Verjamem, da ti bo po predstavitvi vse jasno.
  2. Če pa ti še ni najbolj razumljivo, kaj je to ravnovesje, ti pošiljam v pomoč zelo dobro glasovno predstavitev, ki si jo lahko ogledaš, če klikneš na: Kaj pomeni ravnovesna lega?

V ponedeljek se vidimo v šoli. 

Učenci 2.b lahko v šolo vstopate na vhodu v novi prizidan del (iz vrtčevske strani, mimo kuhinje, mimo atrija naravnost, kjer so imeli pouk 4. razredi). Pouk bomo imeli v učilnicah 5. a in 5. b v prvem nadstropju.

Bitmoji Image