Pred nami je 2.teden dela na daljavo. Pouk bo potekal po urniku, pripravite šolske potrebščine in pričnite z delom. Želim vam lep začetek.

1.URA MATEMATIKA

Danes bomo računali do 100. Rešite v DZ stran 65.

Za tiste, ki si želite več, pa lahko rešite :

3.URA SLOVENŠČINA

Danes bomo spoznali  ptico selivko, ki živi pri nas in si gnezdo naredi na dimniku ali električnem drogu. Ali že veste , katera ptica je to? Rešitev se skriva

Odprite DZ na strani 46, preberite dvakrat besedilo in rešite nalogi na strani 47.

V zvezek prepišite vse pravilne trditve, ki ste jih obkrožili pri 1. nalogi.

Štorkljo lahko tudi ilustrirate.

4.in 5.URA LIKOVNA UMETNOST

Na pohodu v petek ste pridno nabirali liste iz katerih boste danes ustvarili domišljijsko figuro. V pomoč vam bodo spodnje fotografije izdelkov. Želim vam veliko zabave pri ustvarjanju. Izdelke lahko fotografirate in mi jih pošljite na mail.

  1. in 3. URA SLOVENŠČINA

Danes bomo imeli dve uri slovenščine, da boste lahko v miru prebrali 2. knjigo za domače branje Peter Klepec. Za vas sem našla 1. izdajo, ki je še iz časov, ko so bili vaši stari starši vaše starosti. Preberite jo vsaj dvakrat, da boste znali rešiti naloge v sredo. Knjigo najdete na spodnji povezavi. Prijetno branje vam želim. Kliknite z miško na spodnjo povezavo.

4.URA SPOZNAVANJE OKOLJA

V DZ boste na strani 31 preverili svoje znanje o kmetiji. Za pomoč vam pošiljam PPT. Dopolnite tudi vaš miselni vzorec o kmetiji, če boste našli kaj zanimivega.

5.URA MATEMATIKA

Danes bomo pri matematiki še utrjevali seštevanje in odštevanje ter neznani člen. Odprite DZ na strani 66 in 67. Pri 6. nalogi upam, da ne bo težav, pri 7.nalogi pa vam prilagam rešitev 1. kvadrata, da vam bo lažje. Rešite še 8.nalogo in besedilne naloge na strani 67.

2. in 3. ura SLOVENŠČINA

Včeraj ste prebrali zgodbo o Petru Klepcu. Vam je bila všeč? Vaša današnja naloga pa je, da v zvezek odgovorite na vprašanja, ki jih najdete tukaj.

Ko boste na vprašanja odgovorili, pa si poglejte še uprizoritev igrice.

4. ura MATEMATIKA

Rešitve včerajšnje naloge bomo skupaj preverili popoldan na srečanju. Danes pa rešite naloge v DZ na strani 68 ( 10. 11. 12. 13. in 14. nalogo ). Za tiste, ki boste prej končali, pa rešite še dodatne naloge tukaj

5.ura GLASBENA UMETNOST

Zdaj ste verjetno že lačni, pa si poglejte naslednji posnetek in poskušajte posnemati ritem, ki se predvaja na posnetku.

1.in 2. ura SLOVENŠČINA

Danes vadite samo branje, ker smo eno uro slovenščine imeli že v torek namesto SPO, eno uro pa smo namenili srečanju v živo.

3.ura MATEMATIKA

Danes bomo še malo utrjevali seštevanje in odštevanje v besedilnih nalogah. Najdete jih v prilogi.

4.ura GLASBENA UMETNOST

Vadi ritem s ploskanjem iz prejšnje ure. Lahko pa še sam ustvariš kakšnega.

LEP POZDRAV OTROCI, DANES IMAMO NARAVOSLOVNI DAN SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

V primeru , da se vam pesmi in ples s klikom na sličice ne odpirajo, imate spodaj povezave

ČUKI

SLAK – ČEBELAR

PLES ZUM ZUM ZUM