Pozdravljeni otroci v novem tednu pouka na daljavo

Bližajo se prazniki, veseli december je tu. Lepo bi ga bilo preživeti skupaj z vami, pa to žal ni mogoče. Bomo se pa vsi skupaj potrudili, da nam bo lepo, kajne? Veselo bomo polnili našo oglasno desko z likovnimi izdelki, lahko napišete tudi kakšno pesmico, lepo misel svojim sošolcem….. Želim vam lep teden!

Danes se pri matematiki dobimo v živo ob 9.uri TUKAJ.

https://arnes-si.zoom.us/my/jozicahrvatin

Ta teden bomo bolj posvetili branju. Verjetno ste kdaj že naredili sneženega moža. O njem govori tudi naslednje besedilo.

Ko ga boste prebrali, mamici, očku, noni…. ,obnovite zgodbico. V zvezek slovenščine napišite naslov SNEŽENI MOŽ in ga ilustrirajte.

Požrešnemu Božičku se bo danes pridružila smreka, ki jo najdete na tej povezavi https://www.youtube.com/watch?v=gYKV5P5rs_s

Dobimo se ob 10.uri TUKAJ https://arnes-si.zoom.us/my/jozicahrvatin

Udobno se namestite in si poglejte pravljico Snežna kraljica, ki jo najdete TUKAJ https://www.youtube.com/watch?v=991Yt6e1NxI&t=138s

Po končanem ogledu odgovorite na vprašanja .

V DZ rešite naloge na strani 94,95 in 96. Rešitve dobite v četrtek.

Dobrodošli na današnjem kulturnem dnevu

ZASNEŽEN PRAVLJIČNI DAN

Najprej vas vabim v domači kino. Pripravite si kokice in naj se predstava začne :

Risanka 1

Risanka 2


Čaka vas presenečenje TUKAJ🙂

Zdaj pa še za konec razgibajmo svoje telo!

PLES 1

PLES 2

PLES 3

PLES 4

Upam, da ste se imeli danes lepo !! Uživajte v preostanku dneva ! Lahko kaj narišete, napišete in zalepite na oglasno desko.

učiteljica

Danes si boste prebrali pravljico Kraljična na zrnu graha v berilu na strani 70, 71. Po branju boste v zvezek napisali (lahko v obliki miselnega vzorca) v čem sta si Snežna kraljica in Kraljična na zrnu graha podobni/različni.

Danes začnemo z našo zabavno poštevanko, zato se dobimo v živo ob 9.00 TUKAJ. Pripravite DZ 2. del, zvezek in puščico. Pregledali bomo rešitve torkove naloge v DZ 1. del.

Danes boste spoznali novo pesem Rokavička, ki jo lahko poslušate TUKAJ.

V zvezek lahko ilustrirate rokavičko ali jo izdelate.

Rešite , če še niste stran 7 v DZ 9.in 10. nalogo.

Danes boste pri tej uri odprli berilo na strani 100 in 101 prebrali pravljico PEKARNA MIŠ MAŠ. Po prebrani pravljici, boste poslušali posnetek TUKAJ

Po ogledu pa si oglejte še, kako smo kar nekaj let nazaj posneli to pravljico z učenci takratnega 4. razreda. Mogoče boste koga prepoznali.

V DZ na strani 41 bomo spoznali umetno življenjsko okolje PARK. Preberite snov, v zvezek ustvarite miselni vzorec, poiščite kakšno sliko o parku in jo zalepite v zvezek. Rešite še križanko.