Dragi učenci in učenke!
Upam, da ste dobro izkoristili podaljšane počitnice, se spočili in nabrali dovolj energije za delo na daljavo.
Vsak dan vam bom objavljala navodila za predmete po urniku. Nekateri rajši delate samostojno, drugi potrebujete več pomoči, zato vam bom pri večini nalog posnela filmčke z razlago. Vsako dopoldne pa sem vam tudi na voljo za dodatno razlago preko Zoom-a ali e-pošte (po predhodnem dogovoru).


razredničarka Tjaša Tratnjek

SEDAJ PA VESELO NA DELO!

PONEDELJEK (9. 11. 2020)

1. ura: DRUŽBA

  1. Ponovimo Celine, oceane in lego Slovenije, ki smo jih obravnavali pred počitnicami. Poglej si mojo predstavitev: https://youtu.be/yD6jeJd0odU
  2. Reši SDZ str. 40 in 41 (Na sončni strani Alp) ob moji pomoči: https://youtu.be/bZQ7h-wrJyI
  3. Prepiši v zvezek:

2. ura: ŠPORT

Najprej se dobro ogrej. Začni z lahkotnim tekom 5–10 minut, nato pa naredi gimnastične vaje za vsak del telesa, še posebej pozorno ogrej roke in ramena. Vadi različne odboje pri obojki, ki smo jih vadili prejšnji mesec. Za pomoč si lahko pogledaš:

3. ura: TUJI JEZIK ANGLEŠČINA

Za navodila klikni na modri gumb:

4. in 5. ura: SLOVENSKI JEZIK – književnost

BERILO str. 82 do 85 (Emil in detektivi – Erich Kästner)

1. V zvezek (v književni del) napiši naslov (EMIL IN DETEKTIVI) in avtorja besedila (Erich Kästner). Prepiši spodnje besede in poveži pare (npr. zoološki pomeni živalski, zato te dve besedi povežeš).

2. Najprej prisluhni mojemu branju, nato pa zgodbo še sam preberi. Bodi pozoren na glavne in stranske osebe, na značaj glavne osebe, na kakšen način se pogovarjajo ter kako se odlomek konča.

3. Po branju odgovori na vprašanja v berilu na strani 85. Odgovore zapiši v zvezek. Celoten zapis slikaj in mi do večera pošlji na e-mail. Pazi, da pišeš pravilno, čitljivo in s pisanimi črkami.

6. ura: RAZREDNA URA

Ta teden boš več časa preživel na računalniku ali telefonu, zato bodi previden na internetu. Poglej si nekaj najpogostejših prevar na spletu: https://www.youtube.com/watch?v=7yUS6N1Z4tU


Bravo!
Za danes si končal. Ne pozabi mi poslati odgovorov na e-mail. Napiši mi tudi, koliko časa si potreboval za današnje šolsko delo in pri čem bi še potreboval pomoč. Pa ne pozabi se podpisati.

Lep pozdrav
Tjaša Tratnjek


tjasa.tratnjek@ossmarje.si
Zoom: https://arnes-si.zoom.us/my/tjasatratnjek
Zoom ID za telefon: 388 016 7720

Jutri (v torek) boš navodila našel/a na naslednji strani (pod številko 2).