PONEDELJEK (16. 11. 2020)

Dragi učenci in učenke,

prejšnji teden ste imeli bolj malo dela, saj je bil prvi šolski teden po podaljšanih počitnicah. Sedaj pa začenjamo zares! V sredo, 18. 11., se ponovno dobimo na Zoom-u ob 10h. Po skupinskem srečanju lahko ostanete tisti, ki želite povedati bralno značko. Na Zoom-u ob 10.00 bomo:

  • pogledali, kaj bom ocenjevala pri SLJ ustnem spraševanju (26. 11.);
  • če imate kakšna vprašanja za NIT.

V petek, 20. 11., pa ste vsi vprašani NIT preko Zoom-a – začnemo ob 10.00.

Na uvodni strani, pod »Obvestili« najdete pomembne dokumente:
vprašanja NIT, koledarček predvidenih ocenjevanj in primere vprašanj pri SLJ.

DANES MI SLIKAŠ  IN POŠLJEŠ SLOVENŠČINO.

Lep dan,

Tjaša Tratnjek

tjasa.tratnjek@ossmarje.si

1. ura: DRUŽBA

Preveri rešitve naloge prejšnjega tedna, SDZ str. 43/1 a) V obsredozemski pokrajini. b) Ljubljana leži v predalpski pokrajini. c) Morje je del obsredozemske pokrajine.

Naslednje 2 tedna bomo obravnavali alpske pokrajine, zato čez 2 vrstici napiši ogromen naslov: ALPSKE POKRAJINE. Poglej si kratek uvod https://youtu.be/NrPcxpDK8AQ in prepiši v zvezek, kar povem v filmčku. Za konec si poglej še nekaj fotografij: https://www.youtube.com/watch?v=bF0aqIiz3JA

2. ura: ŠPORT

Ogrej si celo telo https://youtu.be/uy5pnX4xAuw nato pa poskusi teči neprekinjeno 10 minut (kot pri ocenjevanju) in nadaljuj s sprehodom za vsaj 20 minut.

3. ura: TUJI JEZIK ANGLEŠČINA (Klikni tu.)

4. in 5. ura: SLOVENSKI JEZIK

Poglej UVOD z razlago za SDZ str. 86 in 87: https://youtu.be/fKgPHY6u2s0 Spodnji zapis prepiši v zvezek. Naslov: NEURADNO PISMO

Primerjaj pismo z elektronskim pismom (v spodnji datoteki). Na vprašanje odgovori v zvezek z dolgo povedjo.

DOKONČAJ STR. 88 in 89. Pri 13. nalogi –  v zvezek zapiši pismo sošolcu ali sošolki, ki ga dolgo nisi videl. Kaj bi mu sporočil? Osrednja vsebina mora imeti vsaj 5 povedi! Ne pozabi zapisati vseh delov neuradnega pisma: kraj in datum, nagovor, vsebina, pozdrav in podpis. Pazi na ločila, piši čitljivo in slikaj nalogo.