PONEDELJEK (7. 12. 2020)

Dragi moji učenci in učenke,

to sredo bo skupinsko srečanje na Zoom-u ob 9.00, saj bo ob 10.00 ustno ocenjevanje za DRU (časovni razpored na uvodni strani razreda).

Prebrala sem vaše »ocene« in komentarje. Kot sem predvidevala, vam je preveč prepisovanja. Meni snemanje enega kratkega filmčka vzame veeeeč ur, zato res želim, da jih pogledate in nekaj prepišete. Poleg tega pa nekateri grooozno pišete – nečitljivo,  ne upoštevate velikih začetnic in ločil. VAJA DELA MOJSTRA! Zato je treba tudi več pisati.

Kdor je označil, da potrebuje dopolnilni pouk pri MAT, naj mi napiše e-mail, da se dogovorimo za termin.

Kdor je označil, da želi pošiljati več nalog. Če želite, lahko pošiljate vse. Jaz bolj podrobno pregledam slovenščino in matematiko, zato da vidim, kje imate težave. Za likovne izdelke in gospodinjsko kuhanje pa bom ustvarila spletno stran, kamor boste nalagali slike, da bodo še ostali sošolci videli.


Lep začetek novega tedna! 🙂
Tjaša Tratnjek


1. ura: DRUŽBA

POSELITEV PREDALPSKIH POKRAJIN – Poglej si mojo kratko razlago TU in s pomočjo filmčka reši SDZ str. 53.

Če želiš ponavljati snov za ustno ocenjevanje v sredo, najdeš nekaj kvizov:

2. ura: ŠPORT

V tem grdem vremenu verjetno ne boš šel ven, zato se malo razgibaj ob tem posnetku https://youtu.be/hFCVlIfMCww

3. ura: TUJI JEZIK ANGLEŠČINA (Klikni tu.)

4. in 5. ura: SLOVENSKI JEZIK

Voščilo in čestitko smo utrjevali in pisali cel teden, tako da upam, da zdaj res veste, kaj je razlika in kako se pravilno piše.

Sedaj pa gremo naprej na OBNOVO BESEDIL . Za uvod si poglej tu: KAJ JE OBNOVA? nato pa samostojno reši SDZ str. 100 do 102 (do vključno 7. naloge). Piši s pisanimi črkami. SLIKAJ IN POŠLJI.

6. ura: RU – KOLESARSKI IZPIT