PONEDELJEK (21. 12. 2020)

V SREDO bo dan BREZ ZASLONA (računalnika in telefona)! Zato se JUTRI dobimo na skupinskem Zoom-u ob 10. uri. (Po njem bralna značka.) V sredo odpade dopolnilni pouk in vse druge aktivnosti preko računalnika. Dan prej boste dobili nekaj idej, kako preživeti dan brez računalnika.
– V ČETRTEK bo KULTURNI dan.
– Potem pa počitniceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! 🙂

1. ura: DRUŽBA

PREDALPSKE POKRAJINE – Na svojem zemljevidu poišči: Ljubljana, Šoštanj (Šaleška dolina), Trbovlje, Celje, Mežiška dolina in  Zagorje ob Savi (Zasavje). To so NAJBOLJ ONESNAŽENA območja v Sloveniji. Zaradi goste poselitve, gostega prometa, industrije, termoelektrarn, toplarn in rudnikov v preteklosti so PREDALPSKE pokrajine med najbolj onesnaženimi.

V miselni vzorec od prejšnjega tedna (predalpske pokrajine) dopiši, da SODIJO MED NAJBOLJ ONESNAŽENE POKRAJINE v Sloveniji. Lahko tudi našteješ kraje ali narišeš znakce za »promet, industrija, termoelektrarne, rudnike …«

Poglej si še tole: https://youtu.be/lG3mEQcj1S4

2. ura: ŠPORT

Prejšnji teden ste metali pliškote ali male žogice, danes pa poskusi metati veliko žogo na različne načine. Poglej različne mete TU. Seveda, to delaj zunaj na prostem, da ne bi česa razbil v stanovanju. 🙂 Preden greš metati žogo, se ne pozabi ogreti – predvsem dobro ogrej roke in ramenski obroč.

3. ura: TUJI JEZIK ANGLEŠČINA (Klikni tu.)

4. in 5. ura: SLOVENSKI JEZIK

Kaj je POVED? Kaj pa ODSTAVEK? – Preberi in reši SDZ str. 112, 113, 114 (brez 6. in 9. naloge). Pri 1. in 5. nalogi odgovore na kratko zapiši v SDZ. SLIKAJ IN POŠLJI.

6. ura: RU – KOLESARSKI IZPIT

Ponovi:

7. Ker v SREDO in ČETRTEK ne bo normalnega pouka, vam odpadejo vse ure italijanščine v tem tednu. Zato si danes poglej, kaj ti učiteljica Anja želi sporočiti. Klikni TU.