Spoštovani starši, dragi šolarji!

Zaradi epidemije koronavirusa bo šola po Odredbi o prepovedi zbiranja ljudi zaprta najmanj do 29. 3. 2020. V tem času naj bi se držali priporočil epidemiologov in kar se le da omejili druženje nas samih in tudi naših otrok. Le na ta način bomo s skupnimi močmi lahko premagali virus in se vrnili v naša običajna življenja.

V tem času naši šolski otroci niso na počitnicah, ampak bodo imeli pouk, ki bo potekal na daljavo. Na ta način bomo poskušali kar se le da omiliti posledice zaprtja šole. Učiteljice in učitelji bodo pripravljali navodila za delo na daljavo ves čas zaprtja šole. Zavedamo se, da imate doma zelo različne možnosti za delo na daljavo, zato bomo delo organizirali tako, da boste do navodil lahko dostopali preko računalnikov, tablic ali mobilnega telefona. S tem pristopom želimo omogočiti vsem učencem dostop do gradiv.

Vse informacije in navodila za delo bodo dostopna na šolski spletni strani in se bodo nenehno dopolnjevala. Izjema so le učenke in učenci od 1. do 3. razreda, ki bodo občasno dobili del gradiv po pošti. Ista gradiva bodo objavljena tudi na spletu, ampak s tem želimo pomagati vsem tistim, ki nimate možnosti tiskanja.

Vsak učenec oz. njegov starš bo po SMS-u dobil geslo za dostop do gradiv za njegov razred. Geslo bo potrebno vpisati le pri prvem obisku strani. Prosimo vas, da gesla skrbno varujete, ker boste s tem omogočili popolnoma varno okolje za delo vaših otrok. Za vsa opravila bomo pripravili tudi navodila za delo, da bi vam s tem olajšali dostop do gradiv in delo z njimi.

V tem času bo tudi organizirana vsakodnevna telefonska tehnična pomoč od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro. Na voljo bosta dve mobilni telefonski številki, in sicer 065554200 (učiteljica Ingrid Škerjanc) ter 040892928 (učitelj Simon Dražič). Pomoč je namenjena reševanju morebitnih tehničnih težav z dostopom do gradiv in vprašanjem povezanih z delom na daljavo.

Zavedamo se, da to ne bo lahko, zato vas prosimo za potrpežljivost in razumevanje ob morebitnih težavah ter predvsem vas prosimo za pomoč pri delu z vašim otrokom v kolikor jo bodo potrebovali.

Ostanite zdravi!

Vodstvo OŠ Šmarje pri Kopru