Učence, ki prihajajo iz Republike Makedonije in druge, ki bi jih to zanimalo, obveščamo, da bo v letošnjem šolskem letu organiziran pouk makedonskega jezika in kulture na vaši osnovni šoli, v dogovoru z učenci in njihovim starši.

Pouk makedonskega jezika organizirata Ministrstvo za izobraževanje in znanost Republike Makedonije in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, skladno z 8. členom Zakona o osnovni šoli. Pouk je brezplačen, učencem in staršem ne predstavlja nikakršnih dodatnih stroškov.

Ob zaključku šolskega leta učenci prejmejo spričevalo o končanem razredu, ki ga izda Ministrstvo za izobraževanje in znanost Republike Makedonije in Veleposlaništvo Republike Makedonije v Republiki Sloveniji. Učenci hkrati prejmejo tudi potrdilo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije o obiskovanju pouka makedonskega jezika in nacionalne kulture Republike Makedonije.

Vsi učenci lahko sodelujejo na različnih kulturnih prireditvah in dogodkih, ki jih organizirajo Makedonska kulturna društva v Republiki Sloveniji in Zveza makedonskih kulturnih društev v Republiki Sloveniji.

Obveščam vas tudi, da smo letos izdali Monografijo 20. obletnice makedonskega pouka in kulture v Republiki Sloveniji.

Dopolnilni pouk makedonskega jezika in kulture poteka na Osnovni šoli Koper,

Cesta Zore Perello-Godina 1, Koper, ob ponedeljkih, od 14. 00 do 15. 45, v učilnici SLO 1.

Srečno in uspešno v novem šolskem letu 2016-2017!

 

Sainoski Zekirija

T: 070643408

E: sainoski.zekirija@gmail.com