Spoštovani starši!

Glede na trenutno epidemiološko stanje v državi in napotke pristojnih institucij bomo govorilne ure izvedli na daljavo.

Popoldanske govorilne ure bodo potekale po ustaljenem urniku (od 16. do 18. ure po razporedu, ki je objavljen na spletni strani šole). Potekale bodo z videokonferenčnim sistemom Zoom preko povezav, ki bodo objavljene na spletni strani šole (vsak učitelj ima svojo videokonferenčno sobo).
Povezali se boste lahko na tri različne načine:

  • preko računalnika
  • preko aplikacije na telefonu
  • preko klica s telefonom

Zaradi zagotavljanja varnosti osebnih podatkov vaših otrok smo prisiljeni sprejeti določene ukrepe (šola je po zakonu dolžna varovati osebne podatke vaših otrok):

  • V videokonferenco se morajo vsi udeleženci (starši in učitelji) povezati tako, da imajo vklopljeno kamero. V nasprotnem primeru ne moremo vedeti, kdo je na drugi strani in seveda vam ne smemo posredovati nobenih informacij o otroku.
  • Če se boste povezali s telefonskim klicem, bodo učitelji najprej morali preveriti, če kličete s telefonske številke, ki ste jo navedli kot kontaktno številko na obrazcu in ga posredovali razredničarki vašega otroka. V nasprotnem primeru vam učitelji ne smejo posredovati nikakršnih informacij o otroku.
  • Prepovedano je kakršnokoli snemanje pogovorov (tako video kot avdio snemanje).

Dopoldanske govorilne ure potekajo v skladu s termini na spletni strani samo ob predhodni najavi učitelju (preko elektronske pošte). Učitelj vam bo v odgovoru posredoval podatke o poteku govorilnih ur. Praviloma potekajo preko videokonference Zoom, izjemoma pa lahko tudi preko telefonske številke, ki vam jo bo posredoval učitelj v odgovoru na prošnjo za srečanje. Tudi v tem primeru veljajo enaka pravila za preverjanje telefonskih številk. Prosimo vse, da se držite dogovorjenih rokov.

Oktobrske govorilne ure bodo prestavljene za en teden in bodo potekale v ponedeljek, 19. 10. 2020 od 16. do 18. ure.

V prihajajočem tednu pa bi radi vsem staršem ponudili možnost, da preizkusite delovanje videokonferenčnega srečanja preko Zooma.

Prvo srečanje bo v ponedeljek, 12. 10. 2020 od 16. do 18. ure, drugo pa v sredo, 14. 10. 2020 od 15. do 17. ure. Srečanji bosta potekali v “testni” videokonferenčni sobi na naslovu https://arnes-si.zoom.us/my/ossmarje ali preko ID številke 748 558 9874.

Vljudno vabljeni!