Gremo peš s kokoško Rozi – Osnovna šola Videm

V letošnjem šolskem letu naša šola sodeluje v nacionalnem projektu Trajnostna mobilnost v OŠ. V projekt so vključeni vsi učenci šole.

V namen spodbujanja prihodov otrok v šolo ter odhodov domov na trajnostni način bomo v tednu od 19. do 23. aprila 2021 izvedli enotedensko aktivnost Gremo peš s kokoško Rozi, s katero ozaveščamo in spodbujamo učence in družine za spremembo potovalnih navad v smeri trajnostne mobilnosti, stremimo k zmanjšanju motoriziranega prometa v okolici šole, zmanjšanju okoljskih obremenitev, spodbujamo gibanje otrok in s tem krepimo  zdravje.

V tem tednu se bomo vsak dan v šolo potrudili prihajati na trajnostni način (peš, s kolesom, z avtobusom …), ravno tako iz šole domov. Za trajnostne prihode bodo učenci nagrajeni z ustreznimi igralnimi kartami, ki jih bodo ob koncu tedna uporabili v različnih igrah (glede na starostno stopnjo).

V tednu mobilnosti bomo beležili način prihoda otrok v šolo, analizirali spremembe, ki se bodo v tem tednu zgodile, z dodatnimi aktivnostmi pa bomo še okrepili zavedanje, da za vsak premik ni nujno uporabiti avta, da ima gibanje (peš, s kolesom, skirojem …) mnoge koristi tako za telo kot tudi okolje.

kokoška Rozi | Osnovna šola Šmarjeta