Pozdravljeni devetošolci.

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) so objavili Informacijo o stanju prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 2020/2021, kjer dijaki lahko spremljajo, kakšno je dnevno stanje prijav in vpisa v Programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja in gimnazij –  Stanje prijav na današnji dan.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec Lipicer je izdala sklep, s katerim je določila NOVA MERILA za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v programe srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2020/2021.

Prenos prijave: Kandidati za vpis v srednje šole za šolsko leto 2020/2021 so morali oddati prijavnico za vpis do 11. 5. 2020. Do 16. 6. 2020 imajo možnost, da svojo prijavo prenesejo na drugo šolo oziroma v drug izobraževalni program. To lahko storijo tudi po elektronski pošti, in sicer tako, da izpolnijo in podpišejo Izjavo za prenos prijave in jo pošljejo na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma svetovalne delavke srednje šole, kamor so oddali prvotno prijavnico. Z izpolnjeno in podpisano izjavo bodo namreč zaprosili svetovalnega delavca ali svetovalno delavko, da v njihovem imenu odjavi kandidata iz programa, kjer ima prijavnico, ter prijavnico posreduje na drugo šolo, kamor bi jo kandidat želel prenesti.

V primeru nejasnosti in vprašanj pišite na natasa.lovrecic-dujmovic@ossmarje.si. Veselim se že, da se v ponedeljek, 25. 5. 2020 ponovno vidimo v šoli. Tako bomo imeli še dovolj časa, da se o morebitnih dilemah in nejasnostih tudi osebno pogovorimo.

Pedagoginja Nataša L. Dujmovič