Četrtošolci so se v petek, 18. 6., udeležili športnega dogodka v sklopu mednarodnega projekta Žogarija. Projekt že petnajst let pripravlja mlade na športne aktivnosti, ki lahko izboljšajo kakovost življenja, poleg tega pa jih uči vrednot kot so solidarnost, poštenost in odgovornost.

Na dogodku so se učenci OŠ Dušana Bordona, OŠ Koper in OŠ Šmarje pri Kopru pomerili v spretnostnih igrah, nogometu in kvizu znanja. Tekmovanje so dodatno popestrili nastopajoči učenci. Našo šolo so zastopali Mia Grižonič iz 4. a, ki je zaigrala na prečno flavto in Šmarske pupe, učenke 4. b, ki so izvedle zanimivo plesno točko. Pozornost so vzbudili tudi naši mladi novinarji, ki so ekipe spodbujali in komentirali nogometne tekme. To so bili Živa Šelest Glavina, Doroteja Močinić in Alen Halikotić.

Naši učenci so se odlično odrezali in v šolo prinesli kar tri pokale. Bela ekipa je osvojila četrto mesto, rumena ekipa drugo mesto in čeprav je prvo mesto dosegla ekipa iz OŠ Dušana Bordona, je bila našim učencem podeljena najvišja nagrada – za najbolj sodelovalno in pošteno ekipo – FAIR PLAY POKAL.

Čestitke vsem učencem, ki so udejanjili rek VSI ZA ENEGA – EDEN ZA VSE.