Spoštovani starši! 

Zaposleni v slovenskih osnovnih šolah in vrtcih  bomo  v sredo, 9. 3. 2022 sodelovali v stavki vzgoje in izobraževanja, da bi izrazili nestrinjanje z neprimernim odnosom Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja.

Zavedamo se, da vam bo to povzročilo nevšečnosti. Zanje se vam že vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok in celotne družbe preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja in zaposlenih v njem.  

Na dan stavke bodo osnovne šole in vrtci zaprti.  

Za vrtčevske otroke in otroke prve triade, ki jim starši ne morejo zagotoviti varstva, bo omogočeno nujno varstvo, in sicer od običajnega odpiralnega časa šole/vrtca in najkasneje do 16.30. Tem otrokom bo zagotovljena malica in kosilo.

Prosimo vas, če najkasneje do ponedeljka, 7. 3. 2022 do 16.30 sporočite svoji vzgojiteljici oz. razredničarki, če boste tistega dne pripeljali svojega otroka v vrtec/šolo in od katere do katere ure bo rabil varstvo.

V nadaljevanju vam posredujemo dopis glavnega stavkovnega odbora SVIZ.                                                                                  SVIZ OŠ Šmarje pri Kopru
                                                                           Predsednica stavkovnega odbora
                                                                                              Sonja Rak