V začetku tega tedna je naša šola organizirala nogometni turnir, ki je predstavljal državni polfinale osnovnih šol v malem nogometu. Po uspehu na področnem tekmovanju in zmagi v četrtfinalu, ki je potekal v Trbovljah, je bila tokrat naša šola organizatorka turnirja, ki je dal potnika v veliki finale. Poleg domače ekipe so na turnirju nastopale še nogometne ekipe OŠ Livade Izola, OŠ Spodnja Šiška in OŠ Trebnje. Turnir je potekal v znamenju sončnega vremena, bogatega spremljevalnega programa, aktivnega navijanja in dobre ter poštene igre.

 

Po uvodnem pozdravu in dobrodošlici ekipam, g. ravnatelja Edija Glavine, je bil na sporedu kulturni program, ki ga je vodila učenka Tinkara Šepec. Videli smo nastop skupine iz Twirling kluba Koper, glasbeno skupino pod vodstvom naše učiteljice Suzane Čopi Stanišič in folklorno skupino pod vodstvom učiteljice Andrejke Lokatelj. Pester kulturni program je spremljal tekmovanje tudi med posameznimi tekmami, saj smo videli kvalitetne nastope različnih skupin, in sicer: Hip Hop skupine iz naše šole, organizirane navijačice 5. in 6. razreda pod vodstvom Tinkare Šepec in učiteljice Nataše Bodlaj, Hip Hop skupino pod vodstvom Arturja Steffeja in pevski nastop naše bivše učenke Eve Mlakar.

 

Nogometna ekipa OŠ Šmarje je s prvo tekmo proti OŠ Spodnja Šiška otvorila polfinalni turnir. Polna tribuna navijačev, številni transparenti in glasno navijanje je naše učence poneslo. Nogometaši niso razočarali in po uigrani kombinaciji iz kota ter zadetku Tomija Zadnika premagali Ljubljančane.

Tudi na drugi tekmi proti favoritom skupine OŠ Livade Izola, ki je imela v svojih vrstah tudi reprezentanta Slovenije Martina Pečarja, naši niso razočarali. Igro so dvignili na še višji nivo in na krilih glasnih navijačev slavili kar s 3 : 1.

Po razpletu ostalih tekem je bilo znano, da bo ravno zadnja tekma odločala o potniku v finale. OŠ Trebnje in OŠ Šmarje sta namreč do medsebojnega obračuna  imeli 100 % izkupiček, s tem da so Dolenjci imeli boljšo gol razliko. Naši učenci so bili primorani za vstop v veliki finale premagati čvrste Trebanjce.

Kljub terenski prevladi naših učencev si je zmago z 1 : 0 priborila ekipa Trebnjega, ki bo tako zastopala našo skupino v državnem finalu. Kljub temu velja pohvaliti nogometaše naše šole, ki so pod vodstvom trenerja Iztoka Kavčiča presenetili poznavalce nogometa in letvico naslednjim generacijam OŠ Šmarje postavili zelo visoko.

Uspešno organiziran turnir pod vodstvom Sonje Rak se je zaključil z glasbeno točko, podelitvijo priznanj in daril vsem tekmovalcem. S pomočjo nogometa smo bili priča športnemu in kulturnemu dogodku, ki bo ostal v lepem spominu številnim učencem šole, tistim na igrišču in tudi na šolskih tribunah.

Rezultati in končni vrstni red:

OŠ ŠMARJE: OŠ SPODNJA ŠIŠKA  1 : 0  (Zadnik)

OŠ TREBNJE: OŠ LIVADE    2 : 0

OŠ TREBNJE: OŠ SPODNJA ŠIŠKA   3 : 1

OŠ ŠMARJE: OŠ LIVADE IZOLA   3 : 1   (Zadnik, Zadnik, Gerebizza)

OŠ LIVADE: OŠ SPODNJA ŠIŠKA  4 : 2

OŠ ŠMARJE: OŠ TREBNJE  0 : 1

 

  1. OŠ TREBNJE
  2. OŠ ŠMARJE PRI KOPRU
  3. OŠ LIVADE IZOLA
  4. OŠ SPODNJA ŠIŠKA