Spoštovani starši,

  Vlada RS je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (v nadaljevanju: sprememba odloka), s katerim se bodo dne 12. februarja 2021 odprli vsi vrtci v Republiki Sloveniji.

Vrata odpira tudi naš vrtec. Predhodna najava otroka ni potrebna. Še vedno se držimo mehurčkov in protokolov prihodov in odhodov, kot so veljala pred zaprtjem.

V vzgojno-izobraževalnem procesu, lahko sodelujejo le zdravi otroci ter zdravi zaposleni. Pri tem  upoštevamo priporočila NIJZ.

V vrtec lahko pripeljete otroka, ki nima kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. je bil v tem obdobju zdrav;

  • ki v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  • ki mu ni bila odrejena karantena.
  • če vam v zadnjih 14 dneh zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila oz. niste dobili priporočila za samoizolacijo.

Če se bodo pri otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, MORA otrok ostati doma.

Starši vstopate v vrtec le z masko, si razkužite roke in vzdržujete varnostno razdaljo do ostalih staršev, otrok in strokovnih delavk vrtca. Protokol ravnanj za starše si lahko preberete v spodnjem dokumentu «protokol«.

V primeru novosti, vas bomo sproti obveščali.

Skupno z odgovornim ravnanjem poskrbimo, da bo vrtec varno okolje za naše otroke, zaposlene in starše.

Hvala za razumevanje.

                                                                                        Ravnatelj

                                                                                       Edi Glavina