Vse leto 2018 praznujemo evropsko leto kulturne dediščine z geslom »Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost«. Kulturna dediščina je namreč pomembna za posameznika, skupnost in družbo. Treba jo je ohranjati in prenašati na prihodnje generacije, saj je temelj naše prihodnosti.

Člani krožka »Kulturna dediščina v naš vsakdan« smo se odločili, da mesec maj na naši šoli obogatimo z zanimivimi dejavnostmi v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, na katere ste vsi prav prisrčno povabljeni.

 

Petek, 11. 5. 2018 ob 17.00

Naslov prireditve: »KULTURNA DEDIŠČINA JE DEL NAS, ČE IMAMO RADI SVOJO DOMAČO VAS«

Opis: Učenci, ki so v tem šolskem letu obiskovali krožek, bodo povedali, kaj so izvedeli o domači vasi in recitirali nekaj pesmic v domačem narečju. Gospa Sonja Cergol, naša dolgoletna učiteljica, pa nam bo predstavila žensko nošo Šavrinke, ki jo je sama sešila.

 

Četrtek, 17. 5. 2018 od 13.00 do 15.00

Naslov prireditve: »MURVA – SKORAJ POZABLJENO DREVO, V NAŠI VASI RASTE LEPO«

Opis: Spoznali bomo murvo, skoraj pozabljeno drevo. Murve so bile v preteklosti in prav v naših krajih zelo cenjena drevesa. Sprehodili se bomo po vasi in jih skupaj poiskali.

 

Torek, 22. 5. 2018 ob 18.00

Naslov prireditve: »KO JE POMLAD, JE VSAK V SRCU MLAD«

Opis: Učenci 1. triletja pripravljamo skupaj s povabljenimi gosti kulturno prireditev namenjeno pomladni ljubezni. Na prireditev vljudno vabimo svoje starše, dedke in babice ter vse, ki jim ljubezen boža srce.

 

Sreda, 30. 5. 2018 od 13.00 do 15.00

Naslov prireditve: »S KANELCAMI SE IGRAMO IN PO NAŠE KANTAMO«

Opis: Izdelovali bomo okraske in glasbila iz »kanele«. S »kanelcami« se bomo tudi igrali in prepevali ljudske pesmi iz šavrinske Istre.

Z veseljem vas pričakujemo.