V ponedeljek, 9. 4. 2018, so se petošolci udeležili zaključne prireditve projekta »Berimo z Rovko Črkolovko«, katerega idejni vodja je Urška Bonin, knjižničarka Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper.

Projekt je potekal od oktobra do februarja, v njem pa je sodelovalo kar 44 petih in šestih razredov obalnih in zamejskih osnovnih šol. Cilj projekta je, da učenci preberejo čim večje število knjig, ki so jih dobili v razrede. Maskota projekta je etruščanska rovka, najmanjši sesalec na svetu, ki živi tudi pri nas.

Zaključna prireditev je potekala na OŠ Koper. Bogat kulturni program, na katerem smo slišali Otroški pevski zbor OŠ Koper pod vodstvom Lare Žorž in Pihalni kvartet Glasbene šole Koper, si ogledali hip-hop koreografiji plesnih duetov in se popolnoma navdušili nad nenavadno kombinacijo dr. Igorja Sakside ter raperja Roka Trkaja, ki sta nam slovensko klasično poezijo predstavila skozi rap, se je zaključil s podelitvijo priznanj.

Učenci 5. b razreda so prebrali 50 knjig in s tem dosegli 15. mesto, učenci 6. a razreda pa 46 knjig in se uvrstili na 11. mesto.

Priznanje za prvo mesto je dobil 5. c razred OŠ Hrvatini s 130 prebranimi knjigami.