V projektu Trajnostna mobilnost smo danes zaključili z enotedensko aktivnostjo »Gremo peš s kokoško Rozi«. Ves teden so se učenci naše šole trudili prihajati v šolo na trajnostni način (peš, s kolesom, z avtobusom …), ravno tako iz šole domov.

Če smo na naši šoli pred pričetkom aktivnosti beležili 51,2 % delež učencev, ki so v šolo prihajali peš ali na drugačen trajnostni način, je ta odstotek že v ponedeljek strmo narasel. V ponedeljek smo zabeležili 87,1 % delež, v torek 88,8 %, v sredo 93,9 %, kar je največ v teh dneh. V četrtek smo zabeležili 93,3 % delež, danes, v petek, pa 92,3 %.

Ker je naša kokoška Rozi v vseh dneh dosegla 39,9 % povišanje deleža glede na izhodiščno stanje, dobi ZLATO PRIZNANJE. Čestitamo.

Zahvaljujemo se vsem učencem, staršem in zaposlenim, da je trajnostna aktivnost vseh udeležencev v okolici šole potekala varno in brez zapletov.

Tudi v prihodnje bomo ob vsaki priložnosti pešačili, kolesarili ali uporabljali druge trajnostne načine prihodov v šolo in odhodov iz šole.

Koordinatorici projekta:

Anja Segulin in Patricija Štefančič Počkaj