V osnovnih šolah v Šmarjah in v Ankaranu je v petek, 20. 4. 2018, vladalo veselo vzdušje. Na koncertu presenečenja so gostili znanega bobnarja in dobrodelneža Marka Soršaka – Sokija, ki je šole obdaril s kitarami in bobni.

 Foto: Suzana Čopi Stanišič

Na koncertu presenečenja so se v Šmarjah predstavili učenci s svojim programom pod mentorstvom Suzane Čopi Stanišić, ter banda Žavbi brothers in OK Junior, v katerih sodelujejo zdajšnji in nekdanji učenci šole.

Posebno navdušenje pa je požel vodja dobrodelnega projekta 20 za 20, bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak – Soki, ki je šoli podaril komplet bobnov. Poleg te pa je šola prejela še dve donaciji – akustično kitaro, ki jo je podarila skupina Cawboys From Hell, in bas kitaro, ki jo je doniral Alen Puc.

Glede na široko paleto glasbenih dejavnosti, ki jih gojijo na šoli, jim bodo podarjeni instrumenti dobro služili. Ravnatelj Edi Glavina in učenci so obljubili, da bodo z njimi skrbno ravnali in jih s pridom uporabili za razvoj svojih talentov.

V osnovnih šolah v Šmarjah in v Ankaranu je v petek vladalo veselo vzdušje. Na koncertu presenečenja so gostili znanega bobnarja in dobrodelneža Marka Soršaka – Sokija, ki je šole obdaril s kitarami in bobni.

Ankaranska in Šmarska šola sta bili že 82. in 83. šola v Sloveniji, ki sta prejeli glasbeno darilo v okviru Sokijevega projekta. “Projekt že vrsto let izkazuje, da lahko vizija posameznika z njegovo dobrodelnostjo spreminja svet. Projekt navdihuje številne sponzorje in donatorje, da mladim pomagajo pri uresničevanju njihovih sanj,” je še dodala Suzana Čopi Stanišić iz OŠ Šmarje.

 Vir: https://www.primorske.si/primorska/istra/soki-je-ucence-os-smarje-razveselil-s-kompletom-bo