Dragi naši bralci in bralke (5. in 6. razred),

se še spomnite tistega občutka, ko ste se udobno namestili, prijeli izbrano knjigo v roke in se v nekaj minutah branja v mislih odpeljali v popolnoma drug svet? Morda ste raziskovali prazgodovino z dečkom Brinom, se glasno smejali ob dogodivščinah Elvisa Riboldija in Babice barabice, napeto čakali, katerega otroka bo tokrat osrečila magična žival, trepetali z Oskarjem, ki se je moral v vaših letih čisto sam boriti za preživetje, medtem ko je divjala vojna?

Naj vaša zavzetost za branje ne izgubi svojega zagona tudi v času koronavirusa, ko je morala knjižnica zaradi višjih razmer zapreti svoja vrata. Za vas sem pripravila priporočilni seznam e-knjig naj tej povezavi https://bralnotekmovanje.si/2020/03/28/rovka-sporoca-ostani-doma-in-ne-pozabi-na-branje/, zato nikar ne pozabite na virtualno knjižnico Biblos, kjer si lahko enostavno in popolnoma brezplačno na svoj telefon, tablico ali računalnik prenesete e-knjigo. Vse, kar potrebujete, je zgolj pametna naprava, številka članske izkaznice in geslo. Podrobnejša navodila dobite na spletni strani Biblosa (https://www.biblos.si/kako-deluje).

P.S.: Ste že kdaj pozabili pravočasno vrniti knjigo in zato plačali zamudnino? Pri Biblosu je ta strah odveč, saj se e-knjiga po 14 dneh samodejno izbriše iz vaše pametne naprave.
Ostanite doma in uživajte v branju!

Vaša Rovka Črkolovka iz Knjižnice Koper