V dvorani Bonifika je v sredo, 26. 4. 2017 potekala športna prireditev Žogarija, na kateri so sodelovali učenci obalnih osnovnih šol: OŠ Koper, OŠ Aleša Beblerja Hrvatini, OŠ Dušana Bordona in naša osnovna šola, skupaj šest ekip (dve iz OŠ Koper in dve iz naše šole).

Vzporedno je potekala še Mini žogarija, kjer so v spretnostnih igrah tekmovali vrtčevski otroci. Mini žogarije se je udeležil tudi naš vrtec.

 

Učenci so se preizkusili v spretnostnih, štafetnih igrah, v nogometu, plesnem nastopu in v kvizu znanja. Izkazati pa so se morali tudi učitelji v simpatični igri Tudi vi profesor.

Šolarje je nagovoril podžupan Mestne občine Koper, Peter Bolčič, ki je vsem tekmovalcem zaželel uspešen dan.

Vodja in pobudnik prireditve Žogarija, Slavko Sakelšak, je poudaril pomen fair playa in opomnil vse prisotne, da ima Žogarija dobrodelno noto, saj smo na šolah zbirali odpadni papir za fundacijo Pismo srca, ki že dolga leta pomaga mladim iz socialno ogroženih družin.

Učence je pozdravil tudi član nogometnega kluba FC Koper, Senijad Ibričič.

Učenci naše šole so se odlično odrezali in v šolo prinesli pokal za osvojeno drugo mesto. Za eno točko so nas premagali učenci OŠ Koper.

Naši učenci so se izkazali  kot najboljši navijači, odmeven pa je bil tudi plesni nastop simpatičnih Šentmarskih čokolonk pod taktirko učenke Tinkare Šepec, ki so svoj nastop popestrile z maskoto Šentmarskim čokolonom – Jakobom Grižoničem.

Našo šolo so v spretnostnih igrah zastopali: Iva Čulav, Taja Šolaja, Luka Žavbi, Luka Peroša, Tadej Bonaca in Teo Đekić. Nogomet so igrali Lana Memon, Filip Mohorčič, Tomaž Žavbi in Matej Stojchev. Svoje znanje v kvizu so pokazali Diana Mlakar, Martin Matelič in Gašper Starman. Točke nam je prislužil tudi Leon Dragojevič, ki je s štirimi točkami visoko vodil v igri Tudi vi profesor.

Prenos športne prireditve Žogarija si lahko ogledate v nedeljo, 7. 5. 2017 ob 9.30 na televizijskem programu Slovenije 2.