Dragi devetošolci in starši,

končno so znani vsi datumi in načini prijavljanja za vpis v srednje šole.

Nov rok za prijavo za vpis v srednješolske programe in dijaške domove je 11. maj 2020.

Prijavnico za vpis v šolo natisnete z naslednje povezave, prijavnico za dijaški dom pa s te povezave. Vsak kandidat odda samo eno prijavnico za vpis.

Prijavnico natisnete, jo izpolnite, podpišete (vi in starš!) in jo pošljete na izbrano srednjo šolo oziroma izbrani dijaški dom. Na prijavnici za vpis v srednje šole letos izjemoma ni potreben žig in podpis ravnatelja osnovne šole. Ob izpolnjevanju prijave si za izbor naslova šole, programa in naziva poklicne strokovne izobrazbe lahko pomagate z Razpisom za vpis v srednje šole in dijaške domove.

Prijavnico lahko pošljete priporočeno po pošti (NE s povratnico), ali pa skenirano (fotografirano) na elektronski naslov izbrane srednje šole oziroma izbranega dijaškega doma. Če boste pošiljali prijavnico po elektronski pošti, jo v vednost pošljite tudi na elektronski naslov svetovalnih delavcev srednje šole, prijavnico za vpis v dijaške domove pa v vednost na elektronski naslov za vpis v dijaškem domu.

V primeru, da imate težave z izpolnjevanjem, vprašajte:

natasa.lovrecic-dujmovic@ossmarje.si ali pokličite 065 554 201.

Zavedamo se, da vsi nimate možnosti tiskanja, zato vam bomo poslali obrazce, ki smo jih na šoli kupili še pred zaprtjem.

Srednje šole bodo izvajale preizkuse nadarjenosti od 1. junija do 6. junija 2020, o natančnih razporeditvah bodo kandidate obvestile srednje šole.

Rok za prenos prijave je do 16. junija 2020, do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov. Do tega datuma bo potekal tudi prenos prijave za vpis v dijaški dom.

Pomembni datumi za vpis 2020_2021

Celotno objavo lahko preberete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Šolska svetovalna delavka