DAN V VRTCU

6.00 –  8.30    prihajanje otrok v vrtec, igra po želji otrok

8.30 –  9.15     priprava na malico, malica, umivanje zob v starejši skupini

9.15 – 11.30     izvajanje dejavnosti  v prostorih vrtca in na prostem, igra, sadna malica

11.30 – 12.15   priprava na kosilo, kosilo, priprava na počitek (skupine 1. starostnega obdobja)

12.30 – 13.15  priprava na kosilo, kosilo, priprava na počitek (skupine 2. starostnega obdobja)

po kosilu – 16.30 počitek, popoldanska malica, igra, odhajanje otrok domov

 

OPIS SKUPIN

ČEBELICE (od  enajstih do dvajsetih  mesecev)

V šolskem letu Čebelica2019/20 je v skupini Čebelice vpisanih 14 malčkov, 6 deklic in 8 dečkov. Skupino vodimo, poučujemo in se predvsem z njimi igramo, jih tolažimo in veliko cartamo vzgojiteljice Irina Hempt Maršič, Ingrid Pergar in Tanja Džananović.

Zelo radi poslušamo pesmice, pojemo in plešemo ob glasbi. Radi ustvarjamo s plastelinom, všeč nam je  packanje z barvami ter z zanimanjem listamo razne slikanice. Imamo veliko in lepo urejeno teraso, na kateri preživimo veliko časa, tečemo, lovimo milne mehurčke in se učimo šoferskih sposobnostih na raznih vozilih primernih za najmlajše.

 

PIKAPOLONICE (od 2 do 4 let)

Pikapolonica

Skupina PIKAPOLONICE  je skupina kjer je vključenih 15 otrok starih od 2-4 let.  Letos je pri pikapolonica 9 dečkov in 6 deklic.  Da je v vrtcu lepo in da so dnevi zanimivi, polni presenečenj in veselja skrbita vzgojiteljici Tamara Toplikar in Samanta Fidel.

Otrokom nudimo vsakodnevno pozornost, naročje, objem in toplo besedo.  Veliko se igramo v igralnici in na prostem.  Vsak dan začnemo z jutranjim krogom, kjer se pozdravimo, preštejemo, namenimo pozornost drug drugemu in vzgojiteljice poskrbimo, da zberemo ustrezno motivacijo za uspešen potek dela v skupini. Vzgojiteljici načrtujeva  zanimive dejavnosti, različne gibalne igre, skupaj plešemo, telovadimo, igramo se z lutkami, prebiramo in prisluhnemo pravljicam, prepevamo, likovno ustvarjamo, raziskujemo,… vsakodnevno skrbimo za nove izzive. Z otroki se igramo v kotičkih, vse igrače lahko otroci zbirajo sami. Zelo ponosni so, ker veliko zmorejo že sami. Lulajo v školjko, umijejo se sami, obujejo in sezujejo tudi. Prav tako so že veliki tudi pri zajtrku in kosilu, saj nas vedno opozorijo da slinčkov ne potrebujejo, ker so VELIKI.

 

 

 

 

ZAJČKI (od dvanajst do enaintrideset mesecev)

Zajček

 

V skupini zajčkov je v letošnjem letu vpisan 14 otrok. 2 deklici in 12 dečkov, ki so vsi rojeni v letu 2016. Najmlajši bo dopolnil dve leti v novembru, najstarejši pa bo imel maja 3 leta.

Zelo radi poslušamo pesmice, pojemo in plešemo ob glasbi. Radi ustvarjamo s plastelinom, všeč nam je risanje in packanje z barvami ter z zanimanjem poslušamo pravljice in gledamo razne slikanice, ker v skupini prevladujejo fantje so seveda aktualni avtomobilčki, kamijoni, traktorji…Najraje pa imamo lepo sončno vreme in prosto tekanje po travniku ter igranje na našem velikem igrišču.

Z otroki bova vzgojiteljica Suzana Majer  in pomočnica vzgojiteljice Suzana Hrvatin, pomagala pa nam bo tudi pomočnica vzgojiteljice Ingrid Pergar.

 

PALČKI (od 3 do 4 let)

Palček

V naši skupini je 19 igrivih in živahnih otrok. Od tega 7 deklic in 12 dečkov. Skupaj z vzgojiteljico Petro Malinarič in pomočnico vzgojiteljice Katjo Lešnik radi ustvarjamo, plešemo, pojemo in telovadimo. Pri nas ni nikoli dolgčas, prav vedno nam je lepo. Na sprehode že brez »bibe«

hodimo. Najraje pa na igrišču smo, kjer veliko tekamo in se s tricikli vozimo.

 

 

ZMAJČKI (od 4,5 do 5,5 let)

Zmajček

Zmajčki smo skupina 24 otrok, starih od 4,5 let do 5,5 let, nekateri  bodo naslednje šol. leto zakorakali prvič v šolske klopi. Smo živahni, razigrani, radovedni in ustvarjalni, predvsem pa se radi igramo. V skupini imamo  13 deklic in 11 dečkov. Dneve v vrtcu bomo preživljali v sproščenem in veselem vzdušju, ob igri, ustvarjanju, petju pesmi, pravljicah in gibanju na svežem zraku. Za nas skrbijo vzgojiteljica Irena Pohlen Crnić in pomočnica vzgojiteljice Ingrid Vatovec.

 

 

 

SONČKI ( od 5 do 6 let)

Sonček

Skupino sončkov obiskuje 13 dečkov in 11 deklic, starih od 5 do 6 let in bodo naslednje šolsko leto obiskovali šolske klopi.  Z vzgojiteljico Natašo Dovžan  in pomočnico vzg. Samanto Krpan Črnac, bomo preko pravljic in deklamacij hodili po poteh domišljije in razvijali govorne spretnosti. S skupnimi močmi bomo ustvarjali prijetno vzdušje, v katerem bodo otroci rastli in razvijali moralne vrednote, se sproščali ob ustvarjanju in spoznavanju novih znanj in se navajali na samostojnost. Sodelovali bomo na različnih  prireditvah.