DAN V VRTCU

6.00 –  8.30    prihajanje otrok v vrtec, igra po želji otrok

8.30 –  9.15     priprava na malico, malica, umivanje zob v starejši skupini

9.15 – 11.30     izvajanje dejavnosti  v prostorih vrtca in na prostem, igra, sadna malica

11.30 – 12.15   priprava na kosilo, kosilo, priprava na počitek (skupine 1. starostnega obdobja)

12.30 – 13.15  priprava na kosilo, kosilo, priprava na počitek (skupine 2. starostnega obdobja)

po kosilu – 16.30 počitek, popoldanska malica, igra, odhajanje otrok domov

 

OPIS SKUPIN

ČEBELICE (od  dvanajstih  do dvajsetih  mesecev)

Skupina čeČebelicabelice je skupina štirinajstih majhnih »čebelic«. 7 dečkov in 8 deklic. So najmlajši otroci v vrtcu. Z vstopom v vrtec in prihodom h čebelicam se za marsikaterega otroka odprejo vrata v nov svet. Zato, da je prehod v novo okolje-vrtec čim manj stresen skrbimo  vzgojiteljice Tamara Toplikar, Samanta Fidel in Ingrid Pergar.  Otrokom nudimo naročje, objem in toplo besedo. Veliko se »crtamo«, jokamo in na koncu tudi smejimo, ker se vrtca vsi veselimo.                         Skozi leto presenečamo otroke z zanimivimi dejavnostmi, lutkovnimi igrami, pravljicami, prepevanjem , plesom, z izdelovanjem poučnih igrač in inovativnimi igrami.  Razvijamo gibalne sposobnosti v prostoru in na prostem, kjer se sprehajamo po bližnji oklici, na igrišču pa premagujemo ovire in uživamo v peskovniku in na toboganu.

PIKAPOLONICE (od 3 do 4 let)

Pikapolonica

Skupina Pikapolonice šteje 17 otrok, od tega 8 deklic in 9 dečkov.  Deklicam se za statistiko priključita še vzgojiteljici Martina Škerjanc in pomočnica vzgojiteljice Anja  Vižintin, ki jo zaradi porodniškega dopusta do meseca marca nadomešča Špela Belmira Praper. Naša starost je 2 – 4 leta.
Otrokom v vrtcu ni nikoli dolgčas. Poleg vseh dejavnosti z različnih področij, ki jih izvajamo na podlagi Kurikuluma za vrtce, veliko časa posvetimo spontani igri, bivanju na prostem in druženju s prijatelji. Vzgojiteljici se za vsakega otroka posebej potrudita, da mu je v vrtcu lepo, da se počuti varno in sprejeto.

 

 

ZAJČKI (od dveh do treh let)

Zajček

V skupini zajčkov je v letošnjem letu vpisan 14 otrok. 2 deklici in 12 dečkov, ki so vsi rojeni v letu 2016. Najmlajši bo dopolnil dve leti v novembru, najstarejši pa bo imel maja 3 leta.

Zelo radi poslušamo pesmice, pojemo in plešemo ob glasbi. Radi ustvarjamo s plastelinom, všeč nam je risanje in packanje z barvami ter z zanimanjem poslušamo pravljice in gledamo razne slikanice, ker v skupini prevladujejo fantje so seveda aktualni avtomobilčki, kamijoni, traktorji…Najraje pa imamo lepo sončno vreme in prosto tekanje po travniku ter igranje na našem velikem igrišču.

Z otroki bova vzgojiteljica Suzana Majer  in pomočnica vzgojiteljice Suzana Hrvatin, pomagala pa nam bo tudi pomočnica vzgojiteljice Ingrid Pergar

 

PALČKI (od tri do pet let)

Palček

Otroci v skupini Palčki so veseli, zvedavi, radovedni in vedoželjni 3-5 letniki. Letos imamo v skupini 10 deklic in 10 dečkov. Vedno so pripravljeni na gibanje in rajanje.

Letos bova z njimi raziskovali Irina Hempt Maršič  in Ingrid Vatovec.

Dneve bomo oblikovali tako, da bomo skupni čas preživeli v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju, objeti s pesmijo, igro, pravljico in s čisto resnim delom.

 

 

 

ZMAJČKI (od pet do šest let)

Zmajček

Zmajčki smo skupina 24 otrok, starih od 4,5 let do 5,5 let, nekateri  bodo naslednje šol. leto zakorakali prvič v šolske klopi. Smo živahni, razigrani, radovedni in ustvarjalni, predvsem pa se radi igramo. V skupini imamo 11 dečkov in 13 deklic. Dneve v vrtcu bomo preživljali v sproščenem in veselem vzdušju, ob igri, ustvarjanju, petju pesmi, pravljicah in gibanju na svežem zraku. Za nas skrbijo vzgojiteljica Irena Pohlen Crnić in pomočnica vzgojiteljice Samanta Krpan Črnac.

 

 

 

SONČKI ( od 4,5  do 5,5 let)

Sonček

Skupino sončkov obiskuje 14 dečkov in 10 deklic, starih od 5 do 6 let in bodo naslednje šolsko leto obiskovali šolske klopi.  Z vzgojiteljico Natašo Dovžan  in pomočnico vzg. Katjo Lešnik, bomo preko pravljic in deklamacij hodili po poteh domišljije in razvijali govorne spretnosti. S skupnimi močmi bomo ustvarjali prijetno vzdušje, v katerem bodo otroci rastli in razvijali moralne vrednote, se sproščali ob ustvarjanju in spoznavanju novih znanj in se navajali na samostojnost. Sodelovali bomo v projektih in prireditvah.