Spoštovani starši, dragi učenci!

Začenjamo z delom oz. poukom na daljavo. V naslednjih dveh tednih, možno tudi dlje, bo pouk potekal na ta način. Vsi smo v teh vlogah prvič, vi učenci, starši in nenazadnje tudi učitelji, zato prosim vse za veliko mero potrpežljivosti in razumevanja. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi uspemo.

Kot ste verjetno opazili, se naša spletna stran pripravlja na delo na daljavo. Odločali smo se med razločnimi modeli dela na daljavo in se odločili, da bo potekal preko spletne strani šole. Iskali smo rešitev, ki bo najboljša za vse vrste uporabnikov, saj se zavedamo, da nimate vsi doma računalnikov. Vse rešitve, ki smo jih izbrali, omogočajo delo na računalnikih, tablicah in tudi mobilnih telefonih. Tako smo poskušali zajeti kar se le da široko množico učencev. Za uporabo vsega tega ni potrebno veliko računalniškega znanja. Zadošča znanje brskanja po spletu.

Na levi strani naše spletne strani sta dve novi rubriki:

 • delo na daljavo – je povezava na podstrani za posamezne razrede, kjer bodo imeli učenci zbrana gradiva. Do gradiv boste lahko dostopali z geslom, ki ga boste dobili tekom današnjega dne (starši) na svoje mobilne telefone. To geslo je potrebno vpisati le prvič. Gradiva boste dobili zložena po posameznih dnevih in posameznih urah, ki jih imajo učenci ta dan na urniku. Gradiva so lahko različna:
  • navodila za delo
  • gradiva v obliki dokumentov, slik, posnetkov,…
  • povezave na e-gradiva na spletu
  • kvizi s katerimi učenci preverjajo svoje razumevanje snovi
  • videoposnetki
  • možnost oddajanja domačega dela učencev
  • in še kaj
 • Novice o delu na daljavo – tukaj bodo še posebej zbrane vse novice povezane z delom na daljavo. Morebitne spremembe, dopolnila, navodila ipd., ki se bodo pokazale med delom, bomo objavljali kar se le da hitro in pravočasno.

Za vsa vsebinska vprašanja, ki jih imajo učenci pri svojem delu, naj se obrnejo na učitelja tega predmeta. Z učitelji lahko stopite v kontakt preko njegovih naslovov elektronske pošte. Za morebitne tehnične težave z dostopanjem do gradiv pa imate poleg naslovov elektronske pošte, na voljo še dve telefonski številki: 065554200 (učiteljica Ingrid Škerjanc) ter 040892928 (učitelj Simon Dražič). Za pomoč smo vam na voljo od ponedeljka do petka od 8. do 14. ure.

Pozval bi vas, da v tem času čim bolj omejite osebne stike (tudi naših otrok) in upoštevamo vsa navodila pristojnih, ker samo skupaj lahko premagamo pandemijo koronavirusa.

Srečno!