V četrtek, 26. 4. 2018, je v Kopru potekala športna prireditev Žogarija.  V spretnostnih igrah, nogometu, kvizu znanja in v igri »Vi, profesor« so se pomerili učenci treh osnovnih šol: OŠ Dušana Bordona, OŠ Pier Paolo Vergerio in OŠ Šmarje pri Kopru. Našo šolo sta zastopali dve ekipi.

Prvo ekipo so zastopali učenci: Eda Alagić, Manca Leni Sakara Štemberger, Daut Aličehajić, Eldin Hušić, Leon Rexhepi, Ilaria Peranović,  Lara Šramel,  Andraž Šepec, Anja Borišek, Ana Lazar Bobac, Kenan Čehajič in Enej Harambašić.

Učenci so se borili za tretje mesto. Na koncu pa morali priznati poraz in tretje mesto prepustiti  OŠ Pier Paolo Vergerio.

Drugo ekipo so zastopali učenci:  Alessia Dilica Bubnič,  Špela Mohorčič , Benjamin Čehajić, Vid Kavrečič, Enei Rojac,  Nika Bordon, Taja Pucer, Maj Pucer, Ema Brunček, Lana Šolaja, Noel Glavina in Bor Pucer.

Učenci so osvojili drugo mesto, saj so jih za las premagali prvouvrščeni iz OŠ Dušana Bordona.

Vzdušje na Žogariji so dodatno popestrile naše plesalke »Štmarske čokolonke« pod vodstvom Tinkare Šepec in učenca Thomas Zadkovič ter Marko Žavbi, ki sta se odlično odrezala v netekmovalni kategoriji »Vragolije«.

Športno prireditev »Žogarija« si bomo lahko ogledali na TV Slovenija 2 v nedeljo, 13. 5. 2018.