Skoči na glavno vsebino

»Ti presento il mio amico Italo Calvino« e »Il futuro sostenibile«

V okviru XXIII. tedna italijanskega jezika v svetu (Settimana della Lingua Italiana nel Mondo) je Oddelek za italijanistiko, Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem, v sodelovanju z Generalnim konzulatom Republike Italije v Kopru organiziral literarni in likovni natečaj z naslovoma »Ti presento il mio amico Italo Calvino – Predstavljam ti svojega prijatelja Itala Calvina« in »Il futuro sostenibile – Trajnostna prihodnost«.

Naša šola je sodelovala na natečaju in se tudi zelo izkazala. Z veseljem sporočamo o izjemnih dosežkih naših učencev, ki so sodelovali na natečaju s svojimi krasnimi deli pod mentorstvom učiteljice Anje Segulin.

Komisija je podelila 11 nagrad, od tega je naša šola prejela 4 nagrade. Med nagrajenimi  smo bili edina šola s slovenskim učnim jezikom.

Kategorija prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja:

  1. mesto: Dominik Markežič, 2. a, Italo Calvino: Cola Pesce (risba).

Kategorija drugega vzgojno-izobraževalnega obdobja:

1.     mesto si delijo:

·       učenci 4. a razredaIl nostro amico Italo Calvino (elaborat – skupinsko delo),

·       Matija Viler, 4. bIl futuro sostenibile (videoposnetek: https://video.arnes.si/watch/zx64zj4l9dxs).

2.     mesto: Martin Kovač, 5. bItalo Calvino: Cola Pesce (risba).

Svečana podelitev nagrad je potekala v sredo, 20. decembra 2023, ob 12. uri na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem. Nagrade sta zmagovalcem podelila Generalni konzul Republike Italije Giovanni Coviello in prof. dr. Nives Zudič Antonič.

Sledi tudi prispevek o podelitvi nagrad: Tuttoggi (od cca. 13. minute dalje): https://365.rtvslo.si/arhiv/tuttoggi/175010284.

Učenci in mentorica so podali tudi intervju za oddajo Tuttoggi Scuola TV Koper – Capodistria. Toplo vam priporočamo ogled prispevka. Tuttoggi Scuola: https://365.rtvslo.si/arhiv/tuttoggi-scuola/175010024.

Več o izjavah/intervjujih učencev si lahko ogledate na povezavi: https://drive.google.com/drive/folders/1c08YBqqQPAJEgPmEVsdTAQQqDIvpwKnK?usp=drive_link.

Izjemni dosežki naših učencev so omenjeni še v nekaterih drugih prispevkih:

·       UP Fakulteta za humanistične študije, Podelitev nagrad zmagovalcem literarnega in likovnega natečaja (Teden italijanskega jezika v

svetu): https://fhs.upr.si/podelitev-nagrad-zmagovalcem-literarnega-in-likovnega-natecaja-teden-italijanskega-jezika-v-svetu/,

·       RTV Slovenije:  https://www.rtvslo.si/capodistria/radio-capodistria/notizie/cultura/capodistria-studenti-premiati-dal-consolato-generale-d-italia/692318.

Nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov

Dostopnost