Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

z veseljem vas obveščamo, da bomo glede na velik in uspešen odziv prejšnjega leta, tudi letos na naši šoli organizirali zbiralno akcijo starega papirja (časopisi, revije, reklame, pisarniški papir, zvezki), ki bo potekala v zadnjem tednu marca (od 25. do 29. 3.). Akcija je namenjena spodbujanju okoljske ozaveščenosti med našimi učenci in promociji trajnostnega ravnanja z odpadki.

Tehtanje papirja bo potekalo tako pred kot po pouku, da bodo učenci lahko spremljali svoj napredek in prispevek k akciji. Za vsak kilogram zbranega papirja bo denar namenjen različnim dejavnostim šolskega sklada za potrebe učencev šole. Del sredstev bo namenjena pomoči Obalnemu zavetišču za živali. Ob tem obisku bo 15 najbolj vnetih zbiralcev v imenu naše šole predalo tudi zbrana materialna sredstva.

Ta izkušnja bo učencem omogočila, da spoznajo delo zavetišča in se povežejo s hišnimi ljubljenčki, ki tam čakajo na novo domovanje. Ob tem bodo učenci krepili številne vrednote, kot so sočutje, odgovornost, solidarnost in skrb za živali, kar bo prispevalo k celostnemu razvoju njihove osebnosti.

Veseli bomo, če se boste pridružili naši zbiralni akciji in spodbudili svoje otroke k sodelovanju. Povabite tudi svoje prijatelje, sorodnike in sosede! Več nas bo, večji bo naš vpliv na okolje in večja bo naša moč za pozitivne spremembe.

Skupaj lahko naredimo pomemben korak k ohranjanju našega planeta za prihodnje generacije.

Hvala za vašo podporo in sodelovanje!

»Pomagajmo tudi tistim, ki nimajo glasu.«

*Opomba: Podrobnosti glede terminov tehtanja papirja bodo objavljene na šolski spletni strani.*

Dostopnost