Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo z velikodušnimi donacijami programa Botrstvo izpeljali nagradni izlet za 36 zaslužnih učencev od 4. do 9. razreda, ki so se posebno izkazali čez leto z dosežki na tekmovanjih, sodelovanjem na prireditvah, natečajih, v odnosi do učencev in učiteljev, z nudenjem pomoči drugim in na ostalih področjih šolskega življenja.

Ker učenje ni samo v učilnici ali v šoli v domačem kraju,  so izbrani učenci odpotovali v Vitanje, kjer so v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga  spoznali, da so sanje in možnosti neskončne, kot je samo vesolje. Vživeli so se v vlogo inženirjev in izdelali padalo ter ga tudi preizkusili.

Novih moči za uspešen zaključek šolskega leta so si nabrali na svežem zraku med sprehodom med krošnjami na Rogli. Od višine se ne zvrti!

Dan so zaključili z druženjem na kosilu, kjer so si izmenjali vtise in občutke preživetega dne, o katerem so ob vrnitvi navdušeno pripovedovali doma in v šoli.

Za ta poučen in sproščen dan se Vam iskreno zahvaljujemo, saj ste z vašimi srčnimi donacijami učencem omogočili nepozaben in prav poseben dan.

Strokovni delavci OŠ Šmarje pri Kopru

Dostopnost